Αρχική / Αρχική / Βελιγράδι– Βιέννη – Σάλτσμπουργκ – Βουδαπέστη-Νόβι Σαντ, 6ημέρες Αναχώρηση 23,24/12/2016

Βελιγράδι– Βιέννη – Σάλτσμπουργκ – Βουδαπέστη-Νόβι Σαντ, 6ημέρες Αναχώρηση 23,24/12/2016

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Βελιγράδι  

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από την πόλη μας για το συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος διαβατηρίων και  η διαδρομή μας έξω από τα Σκόπια μας οδηγεί  στη πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, το οποίο είναι κτισμένο στη συμβολή των ποταμών Σάββα και Δούναβη… Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο  και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Βελιγράδι – Βιέννη

Πρόγευμα και ξεκινάμε τη περιήγηση μας στη ‘Λευκή Πόλη’, όπως αποκαλούν το Βελιγράδι. Θα δούμε το φρούριο Καλεμεγκντάν, με τους πύργους, τις πολεμίστρες και τα οχυρώματα από την εποχή της αναγέννησης. Θα δούμε τα ερείπια από το παλιό τζαμί και τον ορθόδοξο καθεδρικό ναό με τους τάφους των Σέρβων πριγκίπων του Οίκου Ομπρένοβιτς. Στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε πολλά και εντυπωσιακά κτίρια του 19ου αιώνα και το Εθνικό μουσείο, ενώ κατά μήκος της λεωφόρου των Επαναστάσεων θα δούμε το Κοινοβούλιο – ένα κλασικό δείγμα βαλκανικής αρχιτεκτονικής. Αναχώρηση για τη Βιέννη με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ. Άφιξη το βράδυ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βιέννη  

Πρόγευμα και ξεκινάμε τη ξενάγηση μας στη πόλη της μελωδίας. Θα δούμε την Ριγκστράσσε με το θαυμαστό πάρκο, την Όπερα, τα ανάκτορα Χόφενμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και την εκκλησία του Τάγματος. Συνεχίζοντας, θα επισκεφτούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας – το αριστούργημα του Σενμπρούν με τα 1.400 δωμάτια – και το ανάκτορο του Μπελβεντέρε. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο.  Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Βιέννη – Σάλτσμπουργκ    

Πρόγευμα και αναχώρηση για  το Ζελ Αμ Ζέε, κτισμένο στις όχθες της ομώνυμης λίμνης, μοιάζει με εικόνα παραμυθιού. Δίκαια έχει χαρακτηριστεί ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα θέρετρα της Ευρώπης. Χρόνος ελεύθερος για να χαρείτε το υπέροχο Αλπικό τοπίο. Συνεχίζουμε για στο Σάλτσμπουργκ, όπου θα δούμε τα ανάκτορα του Μιραμπέλ, τον καθεδρικό ναό, το σπίτι του Μότσαρτ και το κάστρο Χέλμπρουν. Χρόνος ελεύθερος στην περίφημη Γκεντραιντεγκάσσε, τον πασίγνωστο πεζόδρομο με τα πολλά καταστήματα. Επιστροφή στη Βιέννη, δείπνο.  Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Βιέννη – Βουδαπέστη- Νόβι Σαντ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τη Βουδαπέστη. Στη ξενάγηση μας στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας θα δούμε την πλατεία των Ηρώων, με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, τον καθεδρικό ναό το Αγίου Στεφάνου και στη λεωφόρο της Δημοκρατίας θα θαυμάσουμε τα καλοδιατηρημένα κτίρια. Συνεχίζοντας θα δούμε τον ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο και θα περάσουμε στη Βούδα από την Γέφυρα των Λεόντων. Στο λόφο των Ψαράδων θα δούμε τα κάστρα και την εκκλησία του Ματίας, στην οποία γίνονταν οι στέψεις των βασιλέων. Στο λόφο του Γκέλερτ, απ’ όπου θα έχουμε μια πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης, θα δούμε το άγαλμα της ελευθερίας και το κάστρο, την Τσιταντέλλα. Αναχώρηση για το Νόβι Σαντ με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Νόβι Σαντ – Θεσσαλονίκη

Πρόγευμα. Θα περάσουμε από το κάστρο του Νόβι Σαντ και στη συνέχεια θα γνωρίσουμε την κομψή πρωτεύουσα της επαρχίας Βοϊβοντίνα, που είναι γνωστή ως η Σερβική Αθήνα. Η ήρεμη αυτή πόλη είναι γεμάτη από μουσεία, γκαλερί, βιβλιοθήκες και θέατρα. Η πολυτάραχη ιστορία της έχει αφήσει αρχιτεκτονικά σημάδια, αλλά και πολιτιστική ποικιλία. Αναχωρούμε για τον δρόμο της επιστροφής. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στη Θεσσαλονίκη.

Περιλαμβάνονται:

  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογή σας
  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  • Περιηγήσεις του προγράμματος
  • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

Είσοδοι μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Διάρκεια Ξενοδοχεία Διατροφή Άτομο σε δίκλινο Παιδί 2-12 Μονόκλινο
23/12

& 03/01

EXCELSIOR 4* (ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ) Ημιδιατροφή
AUSTRIA TREND ANANAS/SIMMS 4* (ΒΙΕΝΝΗ) Πρωινό 299€ 199€ 439€
 NOVISAD 4* (ΝΟΒΙΣΑΝΤ)  Ημιδιατροφή

Δείτε και...

Σόφια-Φιλιππούπολη-Μονή Ρίλα Αναχώρηση: 17/02/2018

1η ημέρα : Θεσσαλονίκη – Μοναστήρι Ρίλα – Σόφια Συγκέντρωση και αναχώρηση από τα γραφεία …