Αρχική / Αρχική / Προύσα-Κωνσταντινούπολη 5ήμερη

Προύσα-Κωνσταντινούπολη 5ήμερη

1η ημέρα : 26/10 Θεσσαλονίκη –Καλλίπολη – Λάμψακος – Προύσα ( 580 χλμ )

Αναχώρηση 05.00 από το γραφείο μας. Διέλευση από Εγνατία Οδό, στάση στη Μουσθένη για καφέ. Σύνορα Κήπων, έλεγχος διαβατηρίων, σύντομη επίσκεψη στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών και στη συνέχεια μέσω Κεσάνης άφιξη στην Καλλίπολη απ’ όπου θα πάρουμε το ferry boat για να περάσουμε απέναντι στη Λάμψακο… Η Λάμψακος μας θυμίζει τον Αγ. Τρύφωνα προστάτη των αμπελουργών που είναι η γενέτειρά του. Επίσης και τον Αγ. Παρθένιο ο οποίος διετέλεσε επίσκοπος Λαμψάκου. Συνεχίζουμε μέσω Μπίγας (Bigas) την αρχαία πόλη Πηγές, Γρανικού ποταμού όπου πέτυχε μεγάλη νίκη ο Μέγας Αλέξανδρος κατά των Περσών, και Πανόρμου (Bandirma), το κεντρικό λιμάνι της χερσονήσου όπου το ελληνικό στοιχείο ανθούσε μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. Συνεχίζουμε μέσω Μηχαλίτσι ( Karacabey ) όπου φημίζεται για τα νοστιμότερα κρεμμύδια της Τουρκίας και εν συνεχεία άφιξη στην πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας την καταπράσινη Προύσα. Μετάβαση στο ξενοδοχείο.Τακτοποίηση. Δείπνο Διανυκτέρευση.

2η ημέρα : 27/10 Προύσα – Κωνσταντινούπολη (200 χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για τη σκεπαστή αγορά όπου φημίζεται για τα βαμβακερά της, τα μπουρνούζια, τα μεταξωτά κ.α. Συνεχίζουμε για Κων/πολη περνώντας έξω από την Κίο, και τη νέα κρεμαστή γέφυρα επί του κόλπου της Νικομήδειας και διασχίζοντας την τρίτη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου (YAVUZ SULTAN SELIM) κατευθυνόμαστε για τον Βυζαντινό Ιππόδρομο με τον υπέροχο αιγυπτιακό κίονα-οβελίσκο που φέρει πάνω του ιερογλυφικά, το χάλκινο τρίποδα των Δελφών και την ωραία γερμανική κρήνη του 1898.Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την περίφημη εκκλησία- μουσείο της Αγίας Σοφίας ένα από τα σημαντικότερα έργα της βυζαντινής εποχής που χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα .Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε τη Μονή Χώρας, με τα μοναδικά ψηφιδωτά και τοιχογραφίες που χρονολογούνται και αυτά από τον 14ο αιώνα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα. Τακτοποίηση . Το βράδυ θα έχουμε την ευκαιρία να διασκεδάσουμε σε εστιατόριο με χορούς και τραγούδια της Ανατολής . Διανυκτέρευση.

3η ημέρα : 28/10 Κωνσταντινούπολη

Πρωινό και αναχώρηση για να μεταβούμε στην Παναγία των Βλαχερνών , όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Κατόπιν θα βρεθούμε έξω από τα τείχη της Πόλης, θα δούμε τα Θεοδοσιανά τείχη και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, την Παναγία Μπαλουκλιώτισσα με το θαυματουργό αγίασμα και τα παραδοσιακά ψάρια του θρύλου της ‘Άλωσης. για περιήγηση στην Πόλη. Χρόνος ελεύθερος για αγορές στο γνωστό μας Καπαλί Τσαρσί (σκεπαστή αγορά) με τα 4.000 μικροκαταστήματα με χρυσαφικά, ασημικά, χειροποίητα χαλιά, δερμάτινα, είδη λαϊκής τέχνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Ξεκούραση . Το βράδυ θα έχουμε την ευκαιρία να διασκεδάσουμε σε εστιατόριο με χορούς και τραγούδια της Ανατολής . Διανυκτέρευση.

4η ημέρα : 29/10 Κωνσταντινούπολη – Πριγκηπόνησα

Πρωινό και αναχώρηση για την προβλήτα όπου θα πάρουμε το καράβι της γραμμής για να μεταβούμε στα μαγεμένα νησάκια της Προποντίδας τα Πριγκηπόνησα ( Πρώτη, Αντιγόνη, Χάλκη , Πρίγκηπος). Θα επισκεφθούμε τη Χάλκη . Με τα γραφικά παΐτόνια θα βρεθούμε στην ομώνυμη Θεολογική Σχολή που βρίσκεται « σκαρφαλωμένη » στο λόφο της Ελπίδος . Θα περιηγηθούμε στη Σχολή και στις ιστορικές αίθουσες αυτής . Επιστροφή νωρίς το μεσημέρι στην Πόλη. Ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετικά γεύμα στην περιοχή Κουμ Καπί με τις ψαροταβέρνες και τους παραδοσιακούς πλανόδιους μουσικούς. Διανυκτέρευση .

5η ημέρα :30/10 Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη( 610 χλμ )
Πρωινό και αναχώρηση για να μεταβούμε στο Φανάρι όπου θα επισκεφθούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Ναό του Αγ.Γεωργίου. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στο εμπορικό κέντρο ISTANBUL FORUM για να περιηγηθούμε στο μεγαλύτερο Ενυδρείο της Ευρώπης .Κατόπιν αναχώρηση για Θεσσαλονίκη. Στάση στη Ραιδεστό για μεσημεριανό φαγητό .Διέλευση Κήπων και με τις απαραίτητες στάσεις καθ’ οδόν άφιξη το βράδυ στην πόλη μας .

Περιλαμβάνει:
Μεταφορές – μετακινήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας
1 διαν/ση στο ξενοδοχείο
3 διαν/σεις στο ξενοδοχείο
4 πρωινά γεύματα
1 γεύμα
Ξεναγήσεις – περιηγήσεις του προγράμματος
Αρχηγό – ξεναγό του γραφείου μας
Τοπικό ξεναγό
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Το ΦΠΑ της εκδρομής 24%

Δεν Περιλαμβάνει:
Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
Διασκεδάσεις ,επιπλέον γεύματα ,ποτά, εκδηλώσεις και γενικά ότι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΙΜΗ ΑΤΟΜΟΥ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΙΜΗ  ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

ΔΩΜΑΤΙΟ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΠΡΟΥΣΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 

 

26-30/10

 

 

(5ημ-4νχτ)

πρωί

 225

 

 

              305€

 

 

ALMYRA 5*

GREEN PARK 4* TAXIM

 

     ημιδιατροφή

πρωινό

 

Δείτε και...

Αυστραλία Νέα Ζηλανδία Καλοκαίρι 2018

Αυστραλία Νέα Ζηλανδία 16 Ημέρες Αναχωρήσεις 18/5 | 14/6 | 14/7 | 4/8 | 20/10 …

Facebook