Αρχική / Αρχική / Slider Posts / 06ήμερη εκδρομή Βουκουρέστι-Καρπάθια-Κωνστάντζα-Βάρνα-Πύργος 23/12/2017

06ήμερη εκδρομή Βουκουρέστι-Καρπάθια-Κωνστάντζα-Βάρνα-Πύργος 23/12/2017

06ήμερη εκδρομή Βουκουρέστι-Καρπάθια-Κωνστάντζα-Βάρνα-Πύργος

Εγγυημένη Αναχώρηση:23/12/2017

1η Ημέρα: Θεσσαλονίκη -Σόφια  – Βουκουρέστι

Συγκέντρωση και αναχώρηση από τα γραφεία μας στις 06:30π.μ . Διέλευση από σύνορα Προμαχώνα, Σόφια και συνεχίζουμε για Ρούσε, άφιξη το βράδυ στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Καρπάθια – Σινάια – Μπρασόβ – Κάστρο Δράκουλα – Βουκουρέστι

Πρωινό και αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια. Διασχίζοντας την Κοιλάδα Πράχωβα, συναντάμε τη Σινάια, φημισμένο κέντρο θερινών και χειμερινών σπορ. Στολίδι της πόλης το μοναστήρι της περιοχής, κτισμένο το 1685. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη πόλη Μπρασόφ (ιδρύθηκε το 1211 από Τεύτονες Ιππότες). Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την Ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το Δημαρχείο, την πλατεία Δημαρχείου και την πασίγνωστη Μαύρη εκκλησία. Επιστροφή στο Βουκουρέστι αφού πρώτα περάσουμε και δούμε το κάστρο του Δράκουλα. Το βράδυ δείπνο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Βουκουρέστι (περιήγηση πόλης)

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην πόλη. Θα επισκεφθούμε το μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του και δείχνει την αρχιτεκτονική από όλες τις περιοχές της χώρας, καθώς και το παλάτι της Βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου. Το παλάτι είναι το δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας, θα θαυμάσουμε το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της Βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του Θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισιού, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το μουσείο του Πυροσβέστη και την στρατιωτική Ακαδημία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο γεύμα και χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση,   διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Βουκουρέστι – Κωνστάντζα

Μετά το πρωινό ξεκινάμε για τα όμορφα τοπία στις ακτές της Μαύρης θάλασσας. Σταθμός μας η πόλη Κωστάντζα, το μεγαλύτερο λιμάνι και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας.  Κατά τον 6ο αιώνα π.Χ. ήταν πόλη Ελλήνων εμπόρων. Αργότερα, οι Ρωμαίοι την μετονόμασαν προς τιμήν του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου, χάρη στον οποίο η πόλη γνώρισε μεγάλη ακμή κατά τον 4ο μ.Χ. αιώνα.  Ξεκινάμε τη γνωριμία – περιήγηση της ιστορικής πόλης.  Θα δούμε το Λιμάνι, το Καζίνο, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου και Παύλου, το Άγαλμα του Οβιδίου, το τζαμί του Μεγάλου Μαχμούτ και το Ιστορικό-Αρχαιολογικό Μουσείο.  Σε μικρή απόσταση από την Κωστάντζα, βρίσκεται η Μαμάια, με την ξύλινη εκκλησία του Αγίου Μηνά ενώ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ψώνια και φαγητό.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Κωνστάντζα – Βάρνα – Αρχαία Μεσήμβρια – Πύργος

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Βάρνα, τη θαλασσινή πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγησή μας, στην Τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, που για πολλούς αιώνες υπήρχε ανθηρή ελληνική κοινότητα.  Θα δούμε την πλατεία 9ης Σεπτεμβρίου, το Εθνικό Θέατρο, την Όπερα, το Ιστορικό μουσείο και τον Καθεδρικό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία.  Συνεχίζουμε με κατεύθυνση προς το «μαργαριτάρι της Μαύρης Θάλασσας», βρισκόμενο πάνω σε βραχώδη χερσόνησο, την αρχαία Ελληνική πόλη της Μεσημβρίας (Νεσέμπαρ), που ακόμη και σήμερα θυμίζει έντονα Ελλάδα.  Πόλη – μουσείο με ιστορία και πολιτισμό 3000 ετών, που δικαίως έχει ανακηρυχτεί από την Ουνέσκο ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.  Συνεχίζουμε για τη γενέτειρα του σπουδαίου λογοτέχνη Κώστα Βάρναλη, το Μπουργκάς (Πύργο).  Άφιξη.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο,  δείπνο,  διανυκτέρευση.

6η Ημέρα: Πύργος – Ορμένιο – Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονίκη

Πρωινό και περιήγηση στην πόλη του Πύργου, όπου θα δούμε τη Μητρόπολη και το ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθόδιου.  Παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής με τις απαραίτητες στάσεις, φθάνουμε το βράδυ Θεσσαλονίκη.

Η εκδρομή περιλαμβάνει:

  • Μεταφορές με σύγχρονο λεωφορείο.
  • 3 Διανυκτερεύσεις στο Βουκουρέστι, σε 4**** Ξενοδοχείο, δωμάτια δίκλινα και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.
  • 1 Διανυκτέρευση στην πόλη Κωνστάντζα, σε 4**** Ξενοδοχείο, δωμάτια δίκλινα.
  • 1 Διανυκτέρευση στον Πύργο, σε 4**** Ξενοδοχείο, δωμάτια δίκλινα.
  • 5 πρωινά σε πλούσιο μπουφέ. (Αμερικανικού τύπου)
  • Ημιδιατροφή (4 δείπνα και 1 γεύμα).
  • Επίσημη Ελληνόφωνη ξεναγός .
  • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Αρχηγός – συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων

Δεν περιλαμβάνει:

Εισόδους μουσείων και ό, τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

Τιμή συμμετοχής το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 350 € με ημιδιατροφή

Επισήμανση: Απαραίτητη για την εκδρομή η καινούργια ταυτότητα (με λατινικούς χαρακτήρες) ή διαβατήριο.

 

Δείτε και...

Αργεντινή- Καταράκτες Ιγκουασού- Βραζιλία- Παραγουάη

Αργεντινή- Καταράκτες Ιγκουασού- Βραζιλία- Παραγουάη  12 Ημέρες Αναχωρήσεις 25/5 | 18/6 | 20/7 | 10/8 | 7/9 Ημέρα …

Facebook