Αρχική / Αρχική / 06ήμερη εκδρομή στη Πάτμο 18-23.07.2018

06ήμερη εκδρομή στη Πάτμο 18-23.07.2018

06ήμερη εκδρομή στη Πάτμο 18-23.07.2018

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Πειραιάς

Αναχώρηση από την Αριστοτέλους στις 10:00 π.μ. και με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για το << νησί της Αποκάλυψης>>.

2η ημέρα: Χώρα – Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης

Άφιξη στην Πάτμο τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης, όπου εδώ έγραψε ο Άγιος Ιωάννης θεολόγος την Αποκάλυψη ακούγοντας το θείο λόγο, έφτασε το 95 εξόριστος του Ρωμαίου αυτοκράτορα Δομιτιανού. Η Πατμιάδα σχολή  βρίσκεται πίσω από το μοναστήρι, ιδρύθηκε το 1713, λειτούργησε σαν εκκλησιαστική σχολή και υπήρξε κέντρο των υπόδουλων Ελλήνων. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την θεία Λειτουργία στο σπήλαιο της Αποκάλυψης και όσοι θέλετε να μεταλάβετε. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο,χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Προαιρετική εκδρομή στους Λειψούς

Πρωινό, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για μια εκδρομή στους Λειψούς. Άφιξη ύστερα από 50 λεπτά και θα βρεθούμε ανάμεσα από την Πάτμο και τη Λέρο. Παραμονή στο νησί για να περιηγηθούμε, να κάνουμε μπάνιο σε κάποια από τις κοντινές παραλίες. Υπάρχουν παντού στο νησί πολλές μικρές εκκλησίες, για τις οποίες μάλιστα λέγεται ότι αντιστοιχεί μία για κάθε οικογένεια. Αξίζει να επισκεφθεί κάποιος την Παναγία του Χάρου για τον αρχιτεκτονικό της ρυθμό (νησιωτικός – βυζαντινός). Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας απεικονίζει την Παναγία να κρατά τον Ιησού Εσταυρωμένο. Πρόκειται για μια από τις σπάνιες στιγμές της αγιογραφίας. Γεύμα και αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Πάτμο. Άφιξη, ξεκούραση και για το βράδυ προτείνουμε διασκέδαση σε κάποια από τα γραφικά ταβερνάκια του νησιού. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Μονή Ευαγγελισμού

Πρωινό και αναχώρηση για την Μονή Ευαγγελισμού όπου κτίστηκε από τον Ιερομόναχο Νικηφόρο Κρήτα. Συνεχίζουμε για το γυναικείο μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Λαμπή – Κάμπος – Εν Πλω

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τη γνωριμία μας με το υπόλοιπο τμήμα του νησιού. Θα επισκεφθούμε πρώτα το ιερό κάθισμα της Παναγίας της Κουμάνας και θα απολαύσουμε τη θέα προς τη Σκάλα από εκεί θα συνεχίσουμε με τη Λάμπη που η πλαζ της φημίζεται για τα πολύχρωμα σπάνια πετράδια της ( το όνομα Λάμπη προέρχεται από τη λάμψη του ήλιου πάνω στη θάλασσα με τα πολύχρωμα βότσαλα). Θα καταλήξουμε στον Κάμπο, τον τρίτο σε πληθυσμό οικισμό του νησιού και περνώντας από το κυρίως χωριό ή Επάνω Κάμπος θα φθάσουμε στον Κάτω Κάμπο, στην παραλία του ομώνυμου κόλπου αγαπητή από τους κατοίκους και τους παραθεριστές. Παραμονή για μπάνιο και γεύμα. Επιστροφή το απόγευμα, το βράδυ επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση.

6η ημέρα: Πειραιάς – Θεσσαλονίκη

Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο λεωφορείο και με ενδιάμεσες στάσεις φθάνουμε στην πόλη μας.

Τιμή Συμμετοχής: 310 €

Περιλαμβάνει:

  • Τη μεταφορά με πολυτελές λεωφορείο
  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο
  • Πρωινό
  • Ακτοπλοϊκα εισιτήρια σε οικονομική θέση
  • Συνοδό του γραφείου μας

Δεν Περιλαμβάνει:

Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

Κρουαζιέρα στους Λειψούς

Δείτε και...

Αργεντινή- Καταράκτες Ιγκουασού- Βραζιλία- Παραγουάη

Αργεντινή- Καταράκτες Ιγκουασού- Βραζιλία- Παραγουάη  12 Ημέρες Αναχωρήσεις 25/5 | 18/6 | 20/7 | 10/8 | 7/9 Ημέρα …

Facebook