Αρχική / Αρχική / 3ήμερη εκδρομή στη Σαμοθράκη Αναχώρηση:29/04/2018

3ήμερη εκδρομή στη Σαμοθράκη Αναχώρηση:29/04/2018

3ήμερη εκδρομή στη Σαμοθράκη Αναχώρηση:29/04/2018

1η Μέρα Κυριακή 29/04/18: Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη

Συγκέντρωση στις 06:00 π.μ. στα γραφεία μας και αναχώρηση από την Θεσσαλονίκη. Κατευθυνόμενοι από την Εγνατία Οδό, θα περάσουμε βόρεια από τις λίμνες Κορώνεια & Βόλβη, θα διασχίσουμε τον Στρυμόνα ποταμό, όπου και η Αρχαία Αμφίπολη, με τον περίφημο τύμβο Καστά και με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη στην Αλεξανδρούπολη και μετάβαση στο λιμάνι της πόλης. Επιβίβαση στο πλοίο στις 12:30 μ.μ. με προορισμό το μαγευτικό νησί της Σαμοθράκης. Η θαλάσσια διαδρομή διαρκεί περίπου 2 ώρες. Άφιξη στο νησί & τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ βόλτα με τα πόδια και περιήγηση στην Καμαριώτισσα, για μια πρώτη γνωριμία με το νησί. Ελεύθερος χρόνος για δείπνο στην παραλία & διανυκτέρευση.

2η Μέρα Δευτέρα 30/04/18: Σαμοθράκη (Ιερό των Μεγάλων Θεών – Προφήτης Ηλίας – Χώρα)

Αφού πάρουμε χαλαρό πρωινό θα ξεκινήσουμε την “ανακάλυψη” της Σαμοθράκης, αρχίζοντας μάλιστα από το σημαντικότερο σημείο, τον Αρχαιολογικό χώρο του νησιού, την παραθαλάσσια Παλαιόπολη, όπου και η Αρχαία Σαμοθράκη. Σ’ αυτόν τον πολύ σημαντικό χώρο θα ξεναγηθούμε στο Αρσινόιο, στο θέατρο, στην Στοά, στο Ιερό των Μεγάλων Θεών, όπου ελάμβαναν χώρα και τα Καβείρια Μυστήρια, με παγκόσμια απήχηση κατά την αρχαιότητα. Εκεί βρέθηκε και το περίφημο άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης, που σήμερα βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι. Στη συνέχεια θα κατεθυνθούμε προς την Νότια πλευρά του νησιού. Αφού περάσουμε αρχικά το Λάκκωμα, ένα μικρό αγροτικό χωριό με παραδοσιακά σπίτια, κτισμένο στην ελαιοπαραγωγική περιοχή της Σαμοθράκης, θα καταλήξουμε στο ορεινό χωριό Προφήτης Ηλίας. Εκεί θα επισκεφτούμε το ομώνυμο εκκλησάκι, απ’ όπου θα θαυμάσουμε από ψηλά τη θέα… Από εκεί ψηλά φαίνεται η Λήμνος, η Ίμβρος & η Τένεδος, πάντα βέβαια με σύμμαχο τον καλό καιρό! Το ορεινό αυτό χωριό φημίζεται για το άγριο κατσικάκι στη σούβλα, τον περίφημο “Αίγαγρο” Σαμοθράκης, που είναι συγγενικό είδος με το κρι-κρι της  Κρήτης και το οποίο θα έχουμε την δυνατότητα να δοκιμάσουμε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Το απόγευμα θα ξεναγηθούμε στο “Βήμα” ή “Στασίδι” του Αποστόλου Παύλου. Ένα νεόδμητο μνημείο με ψηφιδωτές απεικονίσεις, εις ανάμνηση του περάσματος του Αποστόλου των Εθνών, Παύλου, από την Σαμοθράκη το 49 μ.Χ. και κατόπιν θα μεταβούμε στην Χώρα Σαμοθράκης, χτισμένη στην ενδοχώρα του νησιού. Εκεί θα περπατήσουμε στα στενά σοκάκια ανάμεσα στα σπίτια με την παραδοσιακή θρακιώτικη αρχιτεκτονική, ενώ μπορούμε να επισκεφτούμε τη Μητρόπολη, όπου σε ειδική λάρνακα φυλάσσονται οι κάρες 5 τοπικών Αγίων. Σημαντικό είναι το μικρό αλλά αξιόλογο Λαογραφικό μουσείο, ο παραδοσιακός φούρνος που φημίζεται για τα εφτάζυμα παξιμάδια του καθώς και το επιβλητικό κάστρο που δεσπόζει στην κορυφή, απ’ όπου η θέα στη Χώρα & στο πέλαγος είναι μαγευτική και κόβει κυριολεκτικά την ανάσα. Εκεί αξίζει να απολαύσουμε τον απογευματινό μας καφέ την ώρα που δύει ο ήλιος, στο βάθος του πελάγους πολλές φορές φαίνεται ακόμα και η Θάσος και το Άγιο Όρος (Άθως)…!

3η Μέρα Πρωτομαγιά Τρίτη 01/05/18: Σαμοθράκη (Θέρμα – Καταρράκτες & Βάθρες) – Θεσσαλονίκη

Πρωινό και αναχώρηση από την παραθαλάσσια διαδρομή για το χωριό Θέρμα, απ’ όπου θα επισκεφτούμε, με τα πόδια, τη “Γριά Βάθρα”, ενώ κατόπιν θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να ξαποστάσουμε και να απολαύσουμε κάτι δροσερό κάτω από τα τεράστια πλατάνια του χωριού. Συνεχίζουμε για τον “Πύργο του Φονιά” απ’ όπου, με τον ανάλογο βέβαια ρουχισμό & με τα ανάλογα υποδήματα, μπορούμε να περπατήσουμε παράλληλα με τον χείμαρρο, σε μία πολύ μικρή, αλλά όμορφη διαδρομή γεμάτη από αιωνόβια δροσερά πλατάνια, στο παραποτάμιο δάσος, σε ένα οικοσύστημα που είναι ασυνήθιστο στο Αιγαίο και εξαιρετικά πολύτιμο. Δίπλα στην θάλασσα βρίσκεται ο περίφημος “Πύργος του Φονιά”, όπου καταλήγουν τα νερά του ομώνυμου χειμάρρου, που έρχονται από το όρος Σάος, το ψηλότερο στο Αιγαίο, με κορυφή το Φεγγάρι, όπου σύμφωνα με την μυθολογία είχε τον θρόνο του ο Ποσειδώνας απ’ όπου παρακολουθούσε την εξέλιξη του Τρωικού Πολέμου. Η Τροία βρίσκεται ακριβώς απέναντι στα μικρασιατικά παράλια. Στη συνέχεια, μετά από μία εξαιρετική παραθαλάσσια διαδρομή θα μεταβούμε στην περίφημη παραλία των Κήπων*, μία τεράστια παραλία με ψηλό βοτσαλάκι, εκεί όπου τελειώνει και το οδικό δίκτυο. Τέλος, το μεσημέρι θα καταλήξουμε σε κάποιο παραθαλάσσιο χώρο, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για κολύμπι & γεύμα. Η Σαμοθράκη εξάλλου φημίζεται και για το ολόφρεσκο ψάρι από τα καταγάλανα νερά του θρακικού πελάγους! Μετάβαση στην Καμαριώτισσα & ελεύθερος χρόνος για τις τελευταίες αγορές. Μπορούμε να προμηθευτούμε παραδοσιακά προϊόντα Σαμοθράκης, όπως το πραούστι, το κασκαβάλι, αλλά και το περίφημο ξηροτύρι Σαμοθράκης, που απέσπασε πανελλήνια διάκριση. Επιβίβαση στις 19:00 μ.μ. στο πλοίο και απόπλους. Άφιξη στην Αλεξανδρούπολη & αναχώρηση από την Εγνατία Οδό. Με τις προβλεπόμενες ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη αργά το βράδυ στον Θεσσαλονίκη.

Κόστος συμμετοχής κατ’ άτομο σε δίκλινο: 139€

Επιβάρυνση μονόκλινου: 30€

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Αλεξανδρούπολη / Σαμοθράκη / Αλεξανδρούπολη με πλοίο κλειστού τύπου
  • 2 διανυκτερεύσεις στην Σαμοθράκη στο κεντρικό παραθαλάσσιο ξενοδοχείο Νίκη Hotel
  • Έμπειρος τοπικός Διπλωματούχος Ξεναγός του ΕΟΤ
  • 2 προγεύματα σε μπουφέ
  • Εκδρομές – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • ΦΠΑ

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Εισιτήρια εισόδου σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
  • Ό,τι δεν αναφέρετε ρητά στο πρόγραμμα και γενικά ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Ο δημοτικός φόρος του ξενοδοχείου

Δείτε και...

Αργεντινή- Καταράκτες Ιγκουασού- Βραζιλία- Παραγουάη

Αργεντινή- Καταράκτες Ιγκουασού- Βραζιλία- Παραγουάη  12 Ημέρες Αναχωρήσεις 25/5 | 18/6 | 20/7 | 10/8 | 7/9 Ημέρα …

Facebook