Αρχική / Αρχική / Βελιγράδι-Βουδαπέστη-Βιέννη-Παραδουνάβια Χωριά-Νόβισαντ, 6ημέρες Αναχώρηση 23,24/12/2016

Βελιγράδι-Βουδαπέστη-Βιέννη-Παραδουνάβια Χωριά-Νόβισαντ, 6ημέρες Αναχώρηση 23,24/12/2016

1η ημέρα:  Θεσσαλονίκη – Βελιγράδι

Συγκέντρωση στα γραφεία μας στις 05:00π.μ. και αναχώρηση για τα σύνορα των Ευζώνων… Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις στη διαδρομή φτάνουμε στο Βελιγράδι, το οποίο είναι κτισμένο στη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα:  Βελιγράδι – Βουδαπέστη  

Στη περιήγηση μας στη ‘Λευκή Πόλη’, όπως αποκαλούν το Βελιγράδι, θα δούμε το φρούριο Καλεμεγκντάν, με τους πύργους, τις πολεμίστρες και τα οχυρώματα από την εποχή της αναγέννησης. Θα δούμε τα ερείπια από το παλιό τζαμί και τον ορθόδοξο καθεδρικό ναό με τους τάφους των Σέρβων πριγκίπων του Οίκου Ομπρένοβιτς. Στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε πολλά και εντυπωσιακά κτίρια του 19ου αιώνα και το Εθνικό μουσείο, ενώ κατά μήκος της λεωφόρου των Επαναστάσεων θα δούμε το Κοινοβούλιο – ένα κλασικό δείγμα βαλκανικής αρχιτεκτονικής. Αναχωρούμε για την Βουδαπέστη, το Μαργαριτάρι του Δούναβη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα:  Βουδαπέστη 

Στη ξενάγηση μας στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας θα δούμε την πλατεία των Ηρώων, με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, τον καθεδρικό ναό το Αγίου Στεφάνου και στη λεωφόρο της Δημοκρατίας θα θαυμάσουμε τα καλοδιατηρημένα κτίρια. Συνεχίζοντας θα δούμε τον ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο και θα περάσουμε στη Βούδα από την Γέφυρα των Λεόντων. Στο λόφο των Ψαράδων θα δούμε τα κάστρα και την εκκλησία του Ματίας, στην οποία γίνονταν οι στέψεις των βασιλέων. Στο λόφο του Γκέλερτ, απ’ όπου θα έχουμε μια πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης, θα δούμε το άγαλμα της ελευθερίας και το κάστρο, την Τσιταντέλλα. Χρόνος ελεύθερος. Προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα:  Βουδαπέστη – Βιέννη

Πρωινό και αναχώρηση για την αυστριακή πρωτεύουσα, την Βιέννη. Στην ξενάγηση μας στην πόλη της μουσικής θα δούμε την Ρίγκ Στράσσε με το θαυμάσιο πάρκο, την Όπερα, τα ανάκτορα Χόφενμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και την εκκλησία του Τάματος. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το παλάτι Σενμπρούν – τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας – με τα 1.400 δωμάτια και το ανάκτορο του Μπελβεντέρε. Χρόνος ελεύθερος για να επισκεφτείτε τον Πύργο της Τηλεόρασης. Επιστροφή στη Βουδαπέστη.  Δείπνο.  Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Βουδαπέστη – Παραδουνάβια Χωριά – Νόβισαντ

Πρωινό και αναχώρηση για τα Παραδουνάβια χωριά. Θα περάσουμε από το μικρό χωριό του Αγίου Ανδρέα, όπου θα επισκεφτούμε το μουσείο της γλύπτριας Κόβατς και την Ορθόδοξη εκκλησία. Στο Έστεργκομ, όπου βρίσκεται ο θρησκευτικός θυσαυρός των Ούγγρων, θα επισκεφτούμε τον καθεδρικό ναό της και την πινακοθήκη. Αναχώρηση για το Νόβισαντ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα:  Νόβισαντ – Θεσσαλονίκη  

Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγηση μας στο Νόβισαντ, όπου Θα περάσουμε από το κάστρο του Νόβι Σαντ και στη συνέχεια θα γνωρίσουμε την κομψή πρωτεύουσα της επαρχίας Βοϊβοντίνα, που είναι γνωστή ως η Σερβική Αθήνα. Η ήρεμη αυτή πόλη είναι γεμάτη από μουσεία, γκαλερί, βιβλιοθήκες και θέατρα. Η πολυτάραχη ιστορία της έχει αφήσει αρχιτεκτονικά σημάδια, αλλά και πολιτιστική ποικιλία. Αναχώρηση με προορισμό τα ελληνικά σύνορα. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις στη διαδρομή άφιξη στη πόλη μας το βράδυ.

Περιλαμβάνονται:

  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογή σας
  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  • Περιηγήσεις του προγράμματος
  • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

Είσοδοι μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Διάρκεια Ξενοδοχεία Διατροφή Άτομο σε δίκλινο Παιδί 2-12 Μονόκλινο
23/12

& 03/01

EXCELSIOR 4* (ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ) Ημιδιατροφή
HUNGARIA/ARENA 4* (ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ) Ημιδιατροφή 259€ 169€ 339€
 NOVISAD 4* (ΝΟΒΙΣΑΝΤ)  Ημιδιατροφή

Δείτε και...

Αυστραλία Νέα Ζηλανδία Καλοκαίρι 2018

Αυστραλία Νέα Ζηλανδία 16 Ημέρες Αναχωρήσεις 18/5 | 14/6 | 14/7 | 4/8 | 20/10 …

Facebook