Αρχική / Θρησκευτικός Τουρισμός / Άγιοι Τόποι / 8ήμερη Αεροπορική εκδρομή Άγιοι Τόποι 24-31.08.2018 Κάθοδος του «Σώματος» της Παναγίας στο Θεομητορικό Μνήμα στην Γεθσημανή

8ήμερη Αεροπορική εκδρομή Άγιοι Τόποι 24-31.08.2018 Κάθοδος του «Σώματος» της Παναγίας στο Θεομητορικό Μνήμα στην Γεθσημανή

1η Ημέρα, Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018, Θεσσαλονίκη – Αθήνα – πτήση προς Τελ Αβίβ

Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης στις 10.00  πτήση προς Αθήνα στις 11.35 , άφιξη στις 12.25. Συνεχίζουμε με πτήση της Aegean από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ στις 16.30.  Άφιξη στο Ισραήλ στις 18.30.

Για αναχώρηση από την Αθήνα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στο γκισέ της Aegean airlines, που βρίσκεται στην Πύλη 4 του αεροδρομίου, στις 14.30. Check in και έλεγχος διαβατηρίων. Πτήση για το αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 16.30. Άφιξη στις 18.30.   Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε για την μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και ξεκούραση.

2η Ημέρα, Σάββατο 25 Αυγούστου 2018, Ιερουσαλήμ

Κάθοδος του «Σώματος» της Παναγίας στο Θεομητορικό Μνήμα στην Γεθσημανή

Νωρίς το πρωί μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας, όπου και θα συμμετέχουμε στην συγκινητική τελετή της «Καθόδου της Παναγίας» στην Γεθσημανή, μέσω της Οδού του Μαρτυρίου, αφού προηγηθεί αγρυπνία στον Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας. Προσκύνημα στο Πάνσεπτο Θεομητορικό Μνήμα / Τάφος της Παναγίας μας. Στον κήπο της Γεθσημανής θα δούμε τον Τόπο της Προδοσίας και τον Βράχο της Αγωνίας. Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου.   Ακολούθως, μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως, όπου Θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού και άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Μετάβαση στον Πατριαρχείο όπου θα συναντηθούμε με την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο.   Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα, Κυριακή 26 Αυγούστου 2018, Ιερουσαλήμ – Βηθλέεμ

Εκκλησιασμός στον Ναό της Αναστάσεως, στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας. Στην συνέχεια  θα αναχωρήσουμε προς την Βηθλεέμ, για την Ιερά Μονή των Ποιμένων, όπου θα προσκυνήσουμε το Ιερό σπήλαιο των Ποιμένων.  Προσκύνημα και ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού όπου το Σπήλαιο της Γεννήσεως του Χριστού μας, καθώς και στο σπήλαιο των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη, Νηπίων. Ακολούθως μετάβαση στην Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου  το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων και από εκεί με τοπικά ταξί θα μεταβούμε στην αυστηρότερη Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου.  Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η μέρα, Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018, Γεθσημανή – Σιών – ‘Όρος των Ελαιών

Πρωινό. Παρακολούθηση των Εγκωμίων στο Θεομητορικό Μνήμα. Μετάβαση στο Όρος Σιών, όπου εκεί πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά καθώς, και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος,κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο).  Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ, τον οποίο και θα επισκεφθούμε, και ο τόπος όπου κοιμήθηκε η Παναγίας μας (σπίτι Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου). Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο Όρος των Ελαιών, όπου έγινε η Ανάληψη του Χριστού μας και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Μικρή Γαλιλαία, όπου έγινε η Εμφάνιση του Χριστού μας μετά την Ανάσταση. Επίσης εδώ θα μεταβούμε στο Πανόραμα των Ιεροσολύμων από όπου θα έχουμε μία ωραία θέα της πόλης των Ιεροσολύμων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η Hμέρα, Τρίτη 28 Αυγούστου 2018, Θεία Λειτουργία για την Εορτή της Κοιμήσεως της Παναγίας – Σαμάρεια

Μετάβαση στην Γεθσημανή, όπου θα παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία για την εορτή. Το μεσημέρι αναχωρούμε για την περιοχή της Σαμάρειας για να επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, όπου θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Νεομάρτυτος Αγ. Φιλουμένου και θα δούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, στο οποίο ο Χριστός μας συνάντησε την Σαμαρείτιδα, μετέπειτα Αγία Φωτεινή (εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η Ημέρα, Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018, Ιεριχώ – Ιορδάνης – Βηθανία

Πρωινή αναχώρηση για την Βηθανία, όπου η Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας και ο Τάφος του Λαζάρου. Συνεχίζουμε για την Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών,  στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της  «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές  τοῦ Ἁγιασμοῦ τῶν Φώτων. Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την  «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..». Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου.  Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του. (ανάβαση με τελεφερίκ 15€), τη Μονή του Προφήτου Ελισαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ δείπνο, διανυκτέρευση

7η Hμέρα , Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018, Τιβεριάδα. Θαβώρ, Κανά, Ναζαρέτ, Καπερναούμ

Πρωινό. Νωρίς το πρωί, αναχωρούμε για την περιοχή της Γαλιλαίας. Άφιξη στη Ναζαρέτ όπου θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», Ανάβαση με τοπικά ταξί στο Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Χριστού μας.   Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ. Επίσκεψη στην  Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα και συνεχίζουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή, δείπνο, διανυκτέρευση.

8η Ημέρα, Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018, Πανάγιος Τάφος – Τελ Αβίβ – Λήδα – Ιόππη / πτήση επιστροφής

Πρωινό και προετοιμασία για αναχώρηση. Μετάβαση στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων για ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο.   Ελεύθερος χρόνος μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι. Μετάβαση στην Λήδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρου, ο οποίος βρίσκεται στην κρύπτη της ομώνυμης Ιεράς Μονής.   Αναχώρηση για την Γιάφα – (αρχαία ελληνική πόλη της Ιόππης), δίπλα στο Τελ Αβίβ.  Εδώ θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για να απολαύσουμε την ωραία παλιά πόλη.   Μετάβαση στο αεροδρόμιο, διαδικασίες αεροδρομίου  – πτήση επιστροφής Πτήση επιστροφής στις 19.20, άφιξη στη Αθήνα στις 21.20. Συνεχίζουμε με πτήση για Θεσσαλονίκη στις 23.00 και  συνεχίζουμε για την πόλη του Θερμαϊκού στις 24.00.

Άγιοι Τόποι

24-31 Αυγούστου 2018 (8 Ημερες)

“Εορτή της Κοιμήσεως της Παναγίας στην Γεθσημανή”

Τιμή Συμμετοχής το άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο :

Αναχώρηση από Αθήνα: €760

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: €780 

Διαφορά Μονόκλινου: €150

Φιλοδωρήματα για όλο το ταξίδι   +€10 (υποχρεωτικά)

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην περιοχή της Βηθλεέμ

(ζητήστε μας τιμή και διαμονή στην Ιερουσαλήμ, καθώς υπάρχει δυνατότητα)

 • Μεταφορές με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (σε μπουφέ).
 • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί
 • Μετάβαση στον Άγιο Σάββα
 • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων
 • Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ
 • Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων
 • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης
 • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:

Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό

Σημειώσεις:

 • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το ταξίδι.
 • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €15
 • Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €18.
 • Προαιρετική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.

 

Δείτε και...

Εγγυημένη εκδρομή Πόντος Αναχώρηση: 22.10.2017

ΠΟΝΤΟΣ Προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά 22-29/10 /17 1η ημέρα: 22/10 Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη (610 χλμ) Αναχώρηση …

Facebook