Αρχική / Αρχική / 6ήμερο Αεροπορικό Πανόραμα Ελβετίας Καλοκαίρι 2018

6ήμερο Αεροπορικό Πανόραμα Ελβετίας Καλοκαίρι 2018

6ήμερο Αεροπορικό Πανόραμα Ελβετίας Καλοκαίρι 2018

Τιμοκατάλογος

Τορίνο, Σαμονί, Γενεύη, Λωζάννη, Βέρνη, Ιντερλάγκεν, Λουκέρνη, Ζυρίχη, καταρράκτες Ρήνου, Ζυρίχη, Μιλάνο

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη –Τορίνο – Σαμονί (170 χλμ.) – Γενεύη (82 χλμ.) Λωζάννη  (63 χλμ.)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Τορίνο , άφιξη και άμεση αναχώρηση για το Σαμονί . Μετά από μια θαυμάσια διαδρομή φτάνουμε στο  Σαμονί, ένα από τα διασημότερα χιονοδρομικά κέντρα της Γαλλίας. Φημισμένο για την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, τα αλπικά βουνά και τις απεριόριστες δυνατότητες για σκι. Βρίσκεται στη ΒΔ πλευρά των Άλπεων, σε υψόμετρο 1035 μέτρων. Το τοπίο κυριαρχείται φυσικά από την επιβλητική παρουσία της οροσειράς των Λευκών Όρεων (Mont Blanc), του ψηλότερου βουνού της Ευρώπης, με 4807 μ. υψόμετρο. Η κοιλάδα έχει δημιουργηθεί από την εποχή των παγετώνων, με το μήκος της να φτάνει τα 17 χλμ. Ορόσημο για τη σημερινή μορφή του Chamonix ήταν οι πρώτοι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες που διοργανώθηκαν εκεί το 1924. Τότε ήταν που άρχιζαν να γίνονται και οι πρώτες εγκαταστάσεις για τα τελεφερίκ που καλύπτουν σήμερα τις σπουδαιότερες βουνοκορφές. Χρόνος ελεύθερος για να γνωρίσετε το χωριό και  για να ανεβείτε με το τελεφερίκ και να δείτε τον παγετώνα . Συνεχίζουμε προς τη Γενεύη , η οποία εκτείνεται από την άκρη της οµώνυµης  λίµνης και περιβάλλεται από τις οροσειρές του Ιούρα και των Άλπεων της Σαβοΐας. Πόλη που συνδυάζει την γαλλική φινέτσα µε τον Ελβετικό δυναμισμό. Θα δούμε το Μέγαρο των Εθνών με το μεγαλύτερο συνεδριακό κέντρο παγκοσμίως, την παλιά πόλη, το άνθινο Ρολόι που φτιάχτηκε το 1955, το ψηλότερο σιντριβάνι του οποίου ο Πίδακας φτάνει τα 140 μέτρα ύψος καθώς επίσης το Δημαρχείο όπου γράφτηκε η Πρώτη Συνθήκη της Γενεύης ,αλλά και το καθεδρικό ναό του Αγ. Πέτρου χτισμένος από τον 13ο αιώνα. Χρόνος ελεύθερος . Μετάβαση στη περιοχή της Λωζάννη , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Λωζάννη – Βέρνη (100 + 100 χλμ.)

Μετά το πρωινό θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την Λωζάννη , όπου θα δούμε την έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που ξεδιπλώνεται σε δύο τμήματα. Στην παλιά πόλη με το πάρκο Μον Ρεπό, το μέγαρο Ριπόν, τον Καθεδρικό ναό, τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και στο Ουσύ, πάνω στη λίμνη Λεμάν και το Ολυμπιακό μουσείο. Χρόνος ελεύθερος. Έπειτα διασχίζοντας την πανέμορφη Ελβετική ύπαιθρο θα φτάσουμε στην Βέρνη. Η πόλη είναι κτισμένη σε μια απόκρημνη καμπή του ποταμού Άαρ, με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική του 16ου αιώνα με φόντο τις μεγαλειώδεις Άλπεις. Στην περιήγηση μας θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αγ. Βικεντίου, την κεντρική αρτηρία Μάρκτγκάσε πλαισιωμένη από ψηφιδωτές στοές, τον περίφημο πύργο των Ρολογιών κ.α . Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και για επίσκεψη στο σπίτι του Άινσταιν ή σε κάποιο άλλο μουσείο. Επιστροφή στη Λωζάννη , διανυκτέρευση .

3η ημέρα: Λωζάννη – Ιντερλάγκεν (160 χλμ.) – Λουκέρνη (68 χλμ.) –  Ζυρίχη (50 χλμ.)

Πρόγευμα και  αναχώρηση για το Ιντερλάκεν, στην περιήγησή μας, θα δούμε την περίφημη εκκλησία του Πύργου του 12ου αιώνα και το ωραιότατο πάρκο του Καζίνου με το άνθινο ρολόι. Θα περπατήσουμε στην λεωφόρο Χέεβεκ με τις καρυδιές και τις ινδικές καστανιές και θα θαυμάσουμε τις μοναδικές ομορφιές της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για καφέ . ακολούθως θα επισπευτούμε την παραμυθένια Λουκέρνη, την πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις μικρές πλατείες με τα σιντριβάνια. Σπουδαίο αξιοθέατο είναι η ξύλινη σκεπαστή μεσαιωνική γέφυρα Καπελμπρίκε που απεικονίζει την ιστορία της πόλης σε 120 πίνακες ζωγραφισμένους σε ξύλο, το παλιό Δημαρχείο και το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά.  Συνεχίζουμε για την Ζυρίχη. Άφιξη ,τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

4η ημέρα: Ζυρίχη – Καταρράκτες Ρήνου (47 + 47 χλμ.)

Πρωινό και η περιήγηση μας αρχίζει με την παλιά πόλη, όπου θα δούμε την Γοτθική Εκκλησία του 13ου αιώνα Φραουμνίστερ με τα περίφημα βιτρώ, την εκκλησία του Αγ. Πέτρου την μεγαλύτερη πλάκα ρολογιού της Ευρώπης, το Δημαρχείο, το πάρκο Ρίτερ, το λόφο του Ηλίου Σόνενμπεργκ, και τους τροπικούς κήπους του Πανεπιστημίου, την Όπερα και το μοντέρνο κτίριο Λε Κουρμουζιέ κέντρο προστασίας περιβάλλοντος. Η Μπανχόφστρασε, λεωφόρος των μεγάλων τραπεζών, είναι ο κεντρικότερος και πολυτελέστερος δρόμος της Ζυρίχης. Χρόνος ελεύθερος . και αναχώρηση για τους καταρράκτες Ρήνου, στην πόλη Σαφχάουζεν (σύνορα Ελβετίας – Γερμανίας) για να απολαύσουμε τους πιο εντυπωσιακούς σε όγκο νερού καταρράκτες της Ευρώπη. Θαυμάστε το καταπράσινο Αλπικό τοπίο, τα δύο παλιά γραφικά κάστρα με τα θεάματα της υδάτινης μάζας που κρημνίζεται με δύναμη σε υψόμετρο πάνω από 16 μ. Επιστροφή στη Ζυρίχη , διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Ζυρίχη  (Σαίν Μόριτζ – Νταβός Αλπικό Τρένο) (120 + 120 χλμ.)

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη να την αξιοποιήσετε όπως θέλετε. Εμείς σας προτείνουμε μια ολοήμερη εκδρομή στο παγκοσμίου φήμης χιονοδρομικό κέντρο Σαιν Μόριτζ, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.822 μ. με γραφικά σαλέ, πεντάστερα ξενοδοχεία για χειμερινές διακοπές υψηλών προδιαγραφών και καταστήματα των διασημότερων οίκων ένδυσης, υπόδησης, κοσμημάτων και ωρολογοποιίας. Μετά από μια θαυμάσια διαδρομή φθάνουμε στο Κουρ, όπου θα πάρουμε το Αλπικό Τρένο Εxpress με κατεύθυνση το ονομαστό τουριστικό θέρετρο. Η διαδρομή, δύο ώρες περίπου, μέσα από δάση, λίμνες και παγετώνες θα σας μείνει αξέχαστη. Χρόνος ελεύθερος για να χαρείτε το αλπικό τοπίο. Σύντομη επίσκεψη στο Νταβός, την ψηλότερη πόλη στην Ευρώπη, που φιλοξενεί το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ κι ένα από τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Ζυρίχη. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Ζυρίχη – Λουγκάνο (205 χλμ.) – Μιλάνο (78 χλμ.)

Πρόγευμα και αναχώρηση για την επιστροφή μας , μετά από μία θαυμάσια και τυπικά Ελβετική διαδρομή φτάνουμε στο Λουγκάνο, θα κάνουμε τη βόλτα μας στο κέντρο της πόλης και στην παραλία δίπλα από την λίμνη. Χρόνος ελεύθερος . Αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Μιλάνου από όπου θα πάρουμε το αεροπλάνο της επιστροφής μας .

Σημείωση: Η σειρά που θα πραγματοποιηθούν οι ξεναγήσεις,περιηγήσεις,εκδρομές δύναται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή της εκδρομής.

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια σύμφωνα με τις πτήσεις που αναγράφονται στον τιμοκατάλογο. Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*. Πρωινό καθημερινά. Μετακινήσεις με λεωφορείο πολυτελείας. Ξεναγήσεις-Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.  Φ.Π.Α. Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:

Είσοδοι σε μουσεία, πάρκα &  αρχαιολογικούς χώρους κτλ. Προαιρετικές εκδρομές και οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό η προτεινόμενο. Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων. Checkpoints.

 

Δείτε και...

Αργεντινή- Καταράκτες Ιγκουασού- Βραζιλία- Παραγουάη

Αργεντινή- Καταράκτες Ιγκουασού- Βραζιλία- Παραγουάη  12 Ημέρες Αναχωρήσεις 25/5 | 18/6 | 20/7 | 10/8 | 7/9 Ημέρα …

Facebook