Αρχική / Αρχική / Slider Posts / 4ήμερη εκδρομή Ανατολική Ρωμυλία Αναχώρηση: 12/07/2018

4ήμερη εκδρομή Ανατολική Ρωμυλία Αναχώρηση: 12/07/2018

Ανατολική Ρωμυλία

4ημέρες / 3 νύχτες

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Πύργος (675 km)

Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση για τα σύνορα της Βουλγαρίας και με ενδιάμεσες στάσεις και μέσω μίας πραγματικά πανέμορφης διαδρομής στις πλαγιές της Στράντζας, φτάνουμε στον Πύργος (Bourgas) η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Βουλγάρικη ακτή της Μαύρης Θάλασσας και είναι επίσης γενέτειρα του μεγάλου ποιητή Κώστα Βάρναλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Πύργος – Βάρνα – Μονή Αλατζά

Πρωινό και πρώτος μας σταθμός για σήμερα η Βάρνα, στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας γνωστή και ως Ηλιόλουστη Ακτή. Μια πόλη που είναι επίσης γνωστή και ως «καλοκαιρινή πρωτεύουσα»   Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το δημαρχείο, το δημοτικό θέατρο, την Μητρόπολη και το ενυδρείο. Φυσικά δεν θα παραλείψουμε επίσκεψη στην μονή Αλατζά, η οποία είναι χτισμένη μέσα σε Βράχο και ακόμη και σήμερα αποτελεί τόπο επίσκεψης χιλιάδων προσκυνητών και θαυμαστών της ιστορίας και του μυστικισμού.. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση

3η ημέρα: Πύργος – Αγχίαλος  – Μεσημβρία

Πρωινό και πρώτος μας σταθμός η Αγχίαλος , όπου θα επισκεφτούμε την μονή του Αγίου Γεωργίου με τις εξαιρετικά σπάνιες εικόνες . Θα συνεχίσουμε με την Μεσήμβρια όπου θα θαυμάσουμε τα μεσαιωνικά τείχη και τις βυζαντινές εκκλησίες της Αγίας Σοφίας και του Αγίου Ιωάννη και τα παλιά λουτρά όπου ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος πήγαινε για θεραπεία. . Επίσης θα περιηγηθούμε στην γραφική παλιά πόλη που αποτελεί προστατευόμενο μνημείο της UNESCO. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε τη όμορφη πόλη της Μεσήμβριας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Πύργος – Σωζόπολη – Θεσσαλονίκη Πρωινό και αναχώρηση για την Σωζόπολη (Αρχαία Απολλώνια ), η αρχαιότερη πόλη της περιοχής που ακόμη και σήμερα υπάρχει δυνατή παρουσία Ελλήνων.  Μας υποδέχεται με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Ελλήνων εκείνη της εποχής / περιοχής και εκεί θα δούμε την Αγία Μαρία (15ος αι), ο ναός του Αγίου Ζώσιμου (13ου αι)  και την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.   Ένα ορεινό χωριό μέσα στη θάλασσα. Επιστροφή με ενδιάμεσες στάσεις για την πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου θα φτάσουμε το βράδυ, γεμάτοι αναμνήσεις και εικόνες.

Τιμή Συμμετοχής: 165€ το άτομο με ημιδιατροφή σε ξενοδοχείο 4* στον Πύργο

Περιλαμβάνει:

Μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο.

Διαμονή σε 4**** ξενοδοχείο στο Πύργο με πρωινό & ημιδιατροφή

Ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Αρχηγό –συνοδό του γραφείου μας.

Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης και ΦΠΑ.

Δεν Περιλαμβάνει:

Εισόδους μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

 

Δείτε και...

Αεροπορική εκδρομή Ακτή Αμάλφι-Κάπρι-Ρώμη 6ημέρες Καλοκαίρι 2018

Αεροπορική εκδρομή Ακτή Αμάλφι-Κάπρι-Ρώμη 6 ημέρες Τιμοκατάλογος Νάπολη, Σαλέρνο, Ποζιτάνο, Αμάλφι, Σορρέντο, Κάπρι, Πομπήια 1η …

Facebook