Αρχική / Αρχική / Slider Posts / 10Hμερο  Πανόραμα Δαλματικών Ακτών / Εγγυημένη Αναχώρηση: 26/09/2017

10Hμερο  Πανόραμα Δαλματικών Ακτών / Εγγυημένη Αναχώρηση: 26/09/2017

10Hμερο  Πανόραμα Δαλματικών Ακτών / Εγγυημένη Αναχώρηση: 26/09/2017

Τρίτη 26/9/17: Αθήνα – Τίρανα (650χλμ)   

Αναχώρηση στις 6.00 π.μ. για Τίρανα. Η διαδρομή μας μέσω Ιωαννίνων, με ενδιάμεσες στάσεις, μας οδηγεί στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς. Μετά τις αναγκαίες διατυπώσεις και τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων, συνεχίζουμε για να καταλήξουμε το βράδυ στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, τα Τίρανα. Δείπνο και   διανυκτέρευση.

Τετάρτη 27/9/17: Τίρανα – Κότορ – Μπούτβα – Ντουμπρόβνικ (250χλμ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και σύντομη περιήγηση στην Αλβανική πρωτεύουσα όπου θα επισκεφτούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα. Συνεχίζουμε για το Μαυροβούνιο περνώντας από τον Άγιο Στέφανο με την πανοραμική θέα στο Μπόκα Φιόρδ, ένα από τα ομορφότερα της Ευρώπης. Επόμενη στάση μας το Κότορ, την διασημότερη πόλη του Μαυροβουνίου- η «Νύμφη της Αδριατικής», όπως είναι ιδιαίτερα γνωστή για την   γαλάζια θάλασσα, το πράσινο βουνό, αλλά και την παλέτα των διαφορετικών έντονων χρωμάτων – μια πόλη με μοναδική κουλτούρα και πλούσια πολιτιστικά στοιχεία. Συνεχίζουμε για την υπέροχη Μπούτβα για να καταλήξουμε αργά το απόγευμα στο Ντουμπρόβνικ, που βρίσκεται στις Δαλματικές Ακτές και ήταν μετά τη Βενετία το σημαντικότερο λιμάνι των Βενετών στην Αδριατική. Σήμερα είναι ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά κέντρα της Ευρώπης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Πέμπτη 28/09/17: Ντουμπρόβνικ

Πρωινό και επίσκεψη – ξενάγηση  στη μεσαιωνική πόλη του ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ, περπατώντας στο εσωτερικό του κάστρου. Χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991, σήμερα όμως δεν αντιλαμβάνεσαι καν ότι αυτό το σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών, είχε υποστεί ζημιές στο 68% των κτιρίων του. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευόμενο από την Unesco) είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους δυόμισι χιλιομέτρων. Εξερευνώντας την παλαιά πόλη, διακρίνουμε πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα – πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια, κρήνες. Τα κυριότερα αξιοθέατα που θα δούμε, είναι ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, όπως ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Βλασίου, που είναι και ο προστάτης της πόλης, με το μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, τη μεγάλη κρήνη του Ονοφρίου, το Δημαρχείο, το Φραγκισκανό Μοναστήρι του Σωτήρος, το παλαιότερο φαρμακείο της πόλης από την εποχή της δημοκρατίας της Ραγούζας. Τέλος, θα δούμε το Μέγαρο Σπόντζα, που σήμερα στεγάζει τα κρατικά αρχεία και το Πρυτανικό Μέγαρο που σήμερα φιλοξενείται το Μουσείο του Ντουμπρόβνικ με την ιστορία της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση και ψώνια στο κέντρο της πόλης. Δείπνο και  διανυκτέρευση.

Παρασκευή 29/09/17: Σπλίτ – Μπίογκραντ Να Μόρου (350χλμ)

Μετά το πρωινό  η όμορφη διαδρομή μας στις Δαλματικές Ακτές συνεχίζεται για να καταλήξουμε το μεσημέρι σε μία σημαντική πόλη και μεγάλο λιμάνι, το Σπλίτ. Εδώ θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε την πόλη που ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός επέλεξε να χτίσει το παλάτι του σε σχήμα Ρωμαϊκού Κάστρου. Μία πόλη που εύκολα θα διαπιστώσουμε ότι συγκεντρώνει στοιχεία πολλών διαφορετικών πολιτισμών. Νωρίς το απόγευμα, άφιξη στο φημισμένο τουριστικό θέρετρο Μπίογκραντ Να Μόρου με την υπέροχη θέα προς την Αδριατική.Η πλούσια ιστορία του και τα γραφικά του σοκάκια το καθιστούν μοναδικό και ιδιαίτερο προορισμό. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και γνωριμία με την υπέροχη αυτή πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Σάββατο 30/9/17: Ζάνταρ – Λίμνες Πλίτβιτσε – Λιουμπλιάνα (400χλμ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την περιήγησή μας στο γειτονικό Ζαντάρ. Θα ξεκινήσουμε από τον Οκταγωνικό ναό του Αγίου Δονάτου, την Ρωμαική αγορά που βρίσκεται δίπλα  στον καθεδρικό ναό της Αγίας Αναστασίας  και θα καταλήξουμε στο πρώτο πανεπιστήμιο της πόλης που ιδρύθηκε το 1936. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τις Λίμνες Πλίτβιτσε, που είναι στην κυριολεξία ένα θαύμα της φύσης, ένας τόπος τέτοιας απερίγραπτης ομορφιάς, ώστε ανακηρύχθηκε το 1979 από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Το απόγευμα θα φτάσουμε στην πανέμορφη Λιουμπλιάνα,την πρωτεύουσα της Σλοβενίας. Δείπνο και διανυκτέρευση

Κυριακή 1/10/17: Σπήλαια Ποστόινα – Λιουμπλιάνα  (120χλμ)

Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για τα μεγαλοπρεπή σπήλαια Ποστόινα, που θεωρούνται τα δεύτερα σε μέγεθος σπήλαια της Ευρώπης. Με ειδικό τρενάκι διασχίζουμε ένα μεγάλο τμήμα του μεγάλου σπηλαίου, περίπου 3,2 χιλιόμετρα και απολαμβάνουμε το μοναδικό φαντασμαγορικό εσωτερικό διάκοσμο, από σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων. Συνεχίζουμε για τη Λιουμπλιάνα, την πανέμορφη αρχοντική και κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Σλοβενίας, χτισμένη στους πρόποδες των Ιουλιανών Άλπεων. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο, κτισμένο γύρω από το λόφο με το κάστρο με τα πλακόστρωτα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης, θα δούμε τον ποταμό Λουμπλιάνιτσα με τις πολλές γέφυρες, από τις οποίες ξεχωρίζουν η τριπλή γέφυρα Tromostovje και η γέφυρα Majski Most, με τα τέσσερα αγάλματα του δράκου που είναι το έμβλημα της Λιουμπλιάνα, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου, με τον πράσινο τρούλο τα δίδυμα καμπαναριά, την πλατεία Πρέσερν με τη φημισμένη εκκλησία των Φραγκισκανών κ.α. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Δευτέρα 2/10/17: Ζάγκρεμπ – Βελιγράδι (550χλμ)

Γεμάτοι όμορφες εικόνες από την παραμυθένια Λιουμπλιάνα αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Κροατίας, το κοσμοπολίτικο Ζάγκρεμπ, που βρίσκεται στις παρυφές της Μεντβέντιτσα ως τις όχθες του Σάβα ποταμού. Θα περιηγηθούμε στα μοναδικά λιθόστρωτα στενά του 11ου αιώνα, στο κέντρο της Παλαιάς Πόλης όπου θα δούμε τον Ναό Του Αγίου Μάρκου, ναός γοτθικού ρυθμού με τα 12 αγάλματα των Αποστόλων και χιλιάδες χρωματιστά πλακίδια που δημιουργούν το εθνόσημο του Ζάγκρεμπ και του Βασίλειου της Κροατίας και της Δαλματίας στην στέγη. το δημαρχείο με την Πέτρινη Αψίδα, τον γοτθικού ρυθμού καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, την πλατεία Kaptol, όπου θα επισκεφθούμε τον γοτθικό Καθεδρικό Ναό του Ζάγκρεμπ, που εκτός από το πιο διάσημο κτίριο της πόλης είναι και το πιο ψηλό σε όλη την Κροατία. Συνεχίζουμε για το Βελιγράδι, την πρωτεύουσα της Σερβίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Τρίτη 3 /10/17: Βελιγράδι – Νίς – Θεσσαλονίκη (630χλμ)

Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε την ξενάγησή της πόλης. Τα περισσότερα αξιοθέατα του Βελιγραδίου συγκεντρώνονται στην παλιά πόλη. Το πιο γνωστό και ωραίο σημείο της παλιάς πόλης είναι το φρούριο Kalemegdan το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο φανταστικό πάρκο και περιλαμβάνει πολλά αξιοθέατα όπως το στρατιωτικό μουσείο, το ζωολογικό κήπο αλλά και ωραία θέα στην πόλη και στους ποταμούς Δούναβη και Σάββα. Θα δούμε επίσης την πλατεία Δημοκρατίας, τον πύργο όπου εκτελέστηκε ο Ρήγας Φεραίος, που μοιάζει µε τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, τον πύργο Νεµπόισα, ο οποίος χτίστηκε το 1460 και το όνομα του σημαίνει ατρόμητος. Δεν θα παραλείψουμε τον Ναό του Αγίου Σάββα, τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό στον κόσμο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Τετάρτη 4 /10/17: Βελιγράδι – Νις – Θεσσαλονίκη (630χλμ)

Το πρωί θα αναχωρήσουμε για την νύμφη του Θερμαϊκού, την όμορφη Θεσσαλονίκη μας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για βόλτες στα αξιοθέατα της πόλης, την μοναδική της αγορά και τα φημισμένα Λαδάδικα. Διανυκτέρευση.

Πέμπτη 5/10/17: Θεσσαλονίκη – Λουτράκι (550χλμ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια τελευταία βόλτα στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Νωρίς το μεσημέρι αναχώρηση για Λουτράκι με ενδιάμεσες στάσεις.

Τιμή Συμμετοχής Κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 590€

 

Συμπεριλαμβάνονται:

  • Μεταφορά με πούλμαν του γραφείου μας
  • Επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*** & 4**** με πρωινό & ένα γεύμα την ημέρα (Στην Θεσσαλονίκη μόνο πρωινό)
  • Ξεναγός-αρχηγός καθ’όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Δημοτικός τουριστικός φόρος πόλεων 20€/άτομο
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια
  • Συνοδός του γραφείου μας

Δεν Συμπεριλαμβάνονται:

  • Οι είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και άλλα αξιοθέατα:

Λίμνες Πλίτβιτσε :περίπου 25€/άτομο,  -Σπήλαια Ποστόινα με τραινάκι: 30€

Διαφορά Μονόκλινου:200€ για όλες τις διανυκτερεύσεις

Σημείωση: Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να αλλάξει

Απαραίτητα για τον συνοριακό έλεγχο Διαβατήριο ή Ταυτότητα Νέου Τύπου

Δείτε και...

Αργεντινή- Καταράκτες Ιγκουασού- Βραζιλία- Παραγουάη

Αργεντινή- Καταράκτες Ιγκουασού- Βραζιλία- Παραγουάη  12 Ημέρες Αναχωρήσεις 25/5 | 18/6 | 20/7 | 10/8 | 7/9 Ημέρα …

Facebook