Αρχική / Αρχική / 4ήμερη Κωνσταντινούπολη 25ης Μαρτίου-Ακάθιστος Ύμνος Βραδινή Αναχώρηση: 22/03/18

4ήμερη Κωνσταντινούπολη 25ης Μαρτίου-Ακάθιστος Ύμνος Βραδινή Αναχώρηση: 22/03/18

Κωνσταντινούπολη 

25η MAΡΤΙΟΥ – ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ

22-25/03/18 (4ημ/2νχτ)

1η -2η ημέρα: Βόλος – Λάρισα – Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη: Αγίασμα Ζωοδόχου Πηγής – Μονή Βλαχερνών – Σκεπαστή αγορά

Αναχώρηση στις 19:00 από το δημαρχείο του Βόλου . Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις καθ’ οδόν φτάνουμε στα σύνορα των Κήπων κατά τις 04.00 μετά τα μεσάνυχτα. Έλεγχος ταυτοτήτων και ελεύθερος χρόνος στα αφορολόγητα είδη. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας στην ανατολική Θράκη ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της θάλασσας του Μαρμαρά όπου και θα κάνουμε μια στάση για καφέ στην ιστορική Ραιδεστό. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας με αναμενόμενη άφιξη νωρίς το πρωί στην Κωνσταντινούπολη. Στη συνέχεια επίσκεψη στο ιερό Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί) με τους τάφους των Πατριαρχών, όπου υπήρχαν τα λεγόμενα “παλάτια των πηγών”. Συνεχίζουμε για το Αγίασμα της μονής των Βλαχερνών όπου ψάλθηκε για πρώτη φορά το 626μ.χ. ο Ακάθιστος ύμνος στην Υπερμάχω Θεοτόκο ως ευχαριστία για τη σωτηρία της πόλης από τους Αβαρους. Κατά τις 14.00 θα κατευθυνθούμε στο ξενοδοχείο για να τακτοποιηθούμε στα δωμάτια μας και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Προαιρετικά όποιος θέλει μπορεί να επισκεφθεί τη φημισμένη σκεπαστή αγορά, το Καπαλί Τσαρσί, με τα 4000 καταστήματα το ανατολίτικο παζάρι (είναι ανοιχτά μέχρι τις 19.00). Αμέτρητα προϊόντα όπως δερμάτινα είδη, ρούχα, αναμνηστικά, αντίκες, είδη δώρων κ.α. είναι στη διάθεσή σας εξασκώντας πάντα τις διαπραγματευτικές σας ικανότητες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτες και φαγητό στην πλατεία Ταξίμ και τον διάσημο πεζόδρομο του Ιστικλάρ. Η μεταφορά θα γίνει με το λεωφορείο μας όπως και η επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Aγια Σοφια- Μπελ Τζαμί  – Κρουαζιέρα στο Βόσπορο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση κατά τις 09.00 για επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο όπου θα δούμε τον Βυζαντινό Ιππόδρομο με τον Αιγυπτιακό οβελίσκο, την ελικτή στήλη των Δελφών, την γερμανική κρήνη του 1898, την στήλη του Κωνσταντίνου, το μπλέ τζαμί, τη Βυζαντινή υπόγεια δεξαμενή του Ιουστινιανού και θα καταλήξουμε στο Ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας, την περίφημη Αγία Σοφία. Θα δούμε επίσης καθ’ οδόν τον σταθμό Σίρκεζι όπου κατέληγε το Όριεντ Εξπρές, το Γενί τζαμί, το Μίλιον και τα λουτρά της Ρωξάνης. Έπειτα προαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου.  Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση για περίπου 3 ώρες. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε νυχτερινό κέντρο με οριεντάλ μουσική, ανατολίτικους χορούς και τραγούδια. Αναχώρηση από το ξενοδοχείο στις 21.00 και επιστροφή κατά τις 24.00. (Κόστος στα 30€ το άτομο με πλήρες μενού και ποτά ή κρασιά.)

4η ημέρα: Οικουμενικό Πατριαρχείο – Επιστροφή για Ελλάδα 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και check out από τα δωμάτια κατά τις 9 το πρωί. Αναχώρηση για το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι. Θα θαυμάσουμε τη στήλη της φραγκελώσεως όπου μαρτύρησε ο Ιησούς και σώζεται μέχρι σήμερα, τα λείψανα του Χρυσοστόμου και του Γρηγορίου Θεολόγου, τον Πατριαρχικό θρόνο, την εικόνα της Παναγίας της Κυζίκου και θα δούμε από μακριά τη Μεγάλη του Γένους Σχολή. Παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής με τις απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση. Άφιξη στα σύνορα κατά τις 15.00 το μεσημέρι και είσοδος στην Ελλάδα. Αναμενόμενη άφιξη στη  αργά το βράδυ.

 Τιμή: 119 € το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

Περιλαμβάνει :

  • Μεταφορά με λεωφορείο του γραφείου μας
  • 2 διαν/σεις σε ξενοδοχείο 4* περιοχή Taksim ή Γαλατάς
  • Πρωινό σε μπουφέ
  • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ΦΠΑ

Ταξιδιωτικά Έγγραφα: Διαβατήριο καινούριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.

 

Δείτε και...

Αργεντινή- Καταράκτες Ιγκουασού- Βραζιλία- Παραγουάη

Αργεντινή- Καταράκτες Ιγκουασού- Βραζιλία- Παραγουάη  12 Ημέρες Αναχωρήσεις 25/5 | 18/6 | 20/7 | 10/8 | 7/9 Ημέρα …

Facebook