Αρχική / Αρχική / Slider Posts / 07ήμερη εκδρομή Μοναστήρια Ρουμανίας Αναχώρηση: 23.12.2017

07ήμερη εκδρομή Μοναστήρια Ρουμανίας Αναχώρηση: 23.12.2017

07ήμερη Προσκυνηματική εκδρομή Μοναστήρια Ρουμανίας Αναχώρηση: 23.12.2017

1η ημ. 23/12/17 : Θεσσαλονίκη – Βουκουρέστι (700 χιλ.)

Πρωινή αναχώρηση από την Θεσσαλονίκη. Περνάμε τα σύνορα και κατευθυνόμαστε για  το Ρούσε. Άφιξη και διέλευση των συνόρων Βουλγαρίας – Ρουμανίας από την μεγάλη γέφυρα του ποταμού Δούναβη που είναι το φυσικό σύνορο που χωρίζει τα δύο κράτη. Μπαίνουμε στο έδαφος της Ρουμανίας και σε μία ώρα φθάνουμε στο Βουκουρέστι, όπου αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο, παίρνουμε το δείπνο μας.

2η ημ. 24/12/17 : Βουκουρέστι – ΣινάιαΠιάτρα Νεαμτ(500 χιλ.)

Πρωινό και εκκίνηση. Επίσκεψη στην Ι. Μονή Τσερνίκα και στον Πατριαρχικό ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης όπου φυλάσσεται το Ιερό σκήνωμα του τοπικού Αγίου Δημητρίου Μπασαράμπη. Κατά την περιήγησή μας στο Βουκουρέστι θα δούμε το «Σπίτι του Λαού», το νοσοκομείο Καντακουζηνού, την οδό της Άνοιξης όπου βρίσκεται και το μεγαλύτερο πάρκο του Βουκουρεστίου. Αναχώρηση για Σινάϊα και προσκύνημα στην  Ι. Μ. της Σινάια (Αγίας Τριάδος). Στη συνέχεια αναχώρηση με τελικό προορισμό την Πιάτρα Νεαμτ. Πλησιάζοντας στο τέλος της ημέρας μας, (εάν ο χρόνος μας το επιτρέψει) επισκεπτόμαστε την Ι. Μ. Μπιστρίτσα . Άφιξη στην Πιάτρα – Νεαμτ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο.

3η ημ. 25/12/17 : Μοναστήρια Μολδαβίας (300 χιλ.)

Μετά το πρωινό ξεκινούμε για την προσκυνηματική μας γνωριμία με τα περίφημα μοναστήρια της Μολδαβίας. Μονή Βάρατεκ: αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου.  Μονή Σιχάστρια: η ονομασία της Μονής προέρχεται από την ελληνική λέξη ΗΣΥΧΑΣΤΡΙΑ κτισμένη τον 17ο αιώνα.  Μονή Σέκου: χτίστηκε γύρω στο 600 μ.Χ. Το 1794 μ.Χ έφθασε να μονάζουν 1000 μοναχοί. Μονή Νεαμτ: ένα από τα μεγαλύτερα Μοναστήρια της Ρουμανίας.  Μονή Αγάπια: Γυναικεία –η ονομασία της κρατάει από τον Όσιο Αγάπιο – ησυχαστή του 15ου αιώνα. Ζουν περίπου 500 μοναχές και οι αδελφές κατασκευάζουν αξιόλογα χειροτεχνήματα σε χαλιά κεντήματα κ.λ.π.

4η ημ. 26/12/17 : Μοναστήρια Μπουκοβίνας – Σουτσεάβα (150 χιλ)

Πρωινό και αναχώρηση για τα ιστορικά μοναστήρια της Μπουκοβίνας. Οι ιστορικές μονές εκτός από την βαθιά πνευματική τους ζωή εδώ και αιώνες έχουν και αξιόλογες αγιογραφίες – τοιχογραφίες με έντονες Βυζαντινές επιδράσεις. Μονή Χουμόρ και Μονή Βορονέτ: οι τοιχογραφίες αναπαριστούν εδώ την Δευτέρα Παρουσία, το δένδρο του Ιεσσαί κ.α. Μονή Μολντοβίτα, με επίσης ωραιότατες τοιχογραφίες, Μονή Σουτσεβίτα: ο ναός είναι αφιερωμένος στην Ανάσταση του Κυρίου. Οι τοιχογραφίες του Ναού εκτός των άλλων αναπαριστούν τις επτά Οικουμενικές Συνόδους και τους Αγίους όλου του ενιαυτού. Άφιξη στη Σουτσεάβα και επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή, το Ναό του Αγ. Ιωάννου του Νέου (προσκύνημα σκηνώματος) και το αγίασμα του Αγίου Ιωάννου. Συνεχίζουμε για το Χουμορουλούι όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

5η ημ. 27/12/17 : Μονή Πούτνα – Ιάσιο ( 260 χιλ)

Πρωινό και εκκίνηση για το πιο ονομαστό μοναστήρι της Μολδαβίας, την Ι. Μ. Πούτνα. Στο ναό της Μονής αναπαύεται ο Άγιος Στέφανος ο ονομαζόμενος και Μέγας με τα μέλη της οικογένειάς του. Εδώ ήταν και το τελευταίο καταφύγιο των Βυζαντινών μετά την άλωση της  Κωνσταντινουπόλεως το 1453 μ.Χ.. Άφιξη στο Ιάσιο και ξενάγηση στην πόλη, όπου έζησε ένα ζωντανό κομμάτι του Ελληνισμού στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και έδρα του Μητροπολίτου Μολδαβίας. Επίσκεψη στον Ι. Ν. των Τριών Ιεραρχών, όπου ο Βενιαμίν Κωστάκης ευλόγησε την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνος το 1821 παρουσία των μελών της Φιλικής Εταιρείας και στον καθεδρικό Ναό της Αγίας Παρασκευής (αγία του 11ου αιώνα από την Θράκη) όπου σώζεται το σκήνωμα της Αγίας. Ι.Μ. Γκόλια κτισμένη το 1546 μ.Χ. με τυπογραφείο θρησκευτικών βιβλίων, Ι. Ν. του Αγίου Σάββα κτισμένος το 1623 μ.Χ. Ι. Ν. Αγίου Νικολάου κτισμένος από τον Αγ. Στέφανο τον Μέγα το 1493 μ.Χ. και που για ένα μεγάλο διάστημα ήταν η Μητρόπολη, όπου χειροτονούνταν οι ηγεμόνες. Επίσης θα επισκεφθούμε την Ι. Μ. Τσιέτα – Τσούια που σημαίνει μικρό κάστρο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

6η ημ. 28/12/17 :  Ιάσιο – Βουκουρέστι ( 420 χιλ.)

Αφού πάρουμε το πρωινό μας ξεκινάμε για το Βουκουρέστι. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

7η ημ. 29/12/17 : Βουκουρέστι – Θεσσαλονίκη (700 χιλ)

Ξημερώματα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Το βράδυ άφιξη στη Θεσσαλονίκη.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:   520€ το άτομο

Διαφορά μονόκλινου:   150€

Περιλαμβάνει:

Όλες τις μετακινήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με σύγχρονο κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.

Τις (6) έξι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό και ένα γεύμα.

Ξεναγήσεις-περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με τοπικό, ελληνόφωνο ξεναγό.

Έξοδα συνόρων και Φ.Π.Α.

Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν Περιλαμβάνει:

Εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς  χώρους.

Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ρητά ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

 

Δείτε και...

New York – New York Διάρκεια: 10 ημέρες / 8 νύχτες

New York – New York Διάρκεια: 10 ημέρες / 8 νύχτες Τιμοκατάλογος 1η ημέρα: Αθήνα …

Facebook