Αρχική / Αρχική / Special Βιέννη 4,5,6 ημέρες από 89 € με απευθείας πτήσεις για Βιέννη με ELLINAIR

Special Βιέννη 4,5,6 ημέρες από 89 € με απευθείας πτήσεις για Βιέννη με ELLINAIR

Αναχωρήσεις 19, 23 , 24 , 27 , 30/12 & 03/01 

Τιμοκατάλογος

1η ημέρα:  Πτήση για Βιέννη (ξενάγηση πόλης)

Ρινγκστράσσε – Ιστορικό Κέντρο – Θερινά Ανάκτορα των Αψβούργων Σένμπρουν

– Απογευματινή πεζή Ξενάγηση στις κρυφές γωνιές του ιστορικού κέντρου…

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Αυστρίας τη Βιέννη. Με την άφιξη μας στην παγκόσμια πρωτεύουσα της κλασικής μουσικής θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας, όπου θα δούμε την περίφημη Ρινγκστράσσε, όπου στα πλαίσια μιας κυκλικής πορείας θα γνωρίσουμε ένα προς ένα τα σημαντικότερα κτίρια του λεγόμενου ιστορικού κέντρου. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών, το Δημότικό Πάρκο, το Ιμπέριαλ, την Κρατική Όπερα, την Ακαδημία Καλών τεχνών, τα Χειμερινά Ανάκτορα, την πλατεία Μαρίας Θηρεσίας, με τα δυο δίδυμα κτίρια το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Αυτοκρατορικό Θέατρο, την νεογοτθική Εκκλησία του Τάματος, για να φτάσουμε στην πλατεία Σουηδίας, όπου θα έχουμε την πρώτη μας στάση. Με τη βοήθεια του ξεναγού μας θα περιηγηθούμε στα γραφικά σοκάκια της πάλαι-ποτέ Ελληνικής Παροικίας και θα περάσουμε από τους δύο Ελληνορθόδοξους Ναούς, το Μνημείο του Ρήγα Φεραίου και θα καταλήξουμε στον περίφημο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, σήμα κατατεθέν της Αυστριακής Πρωτευόυσας.  Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο ομορφότερο κατά γενική ομολογία μπαρόκ Ανάκτορο της πόλης το Μπελβεντέρε, όπου θα έχουμε ευκαιρία για ένα σύντομο περίπατο μέχρι το κεντρικό κτίριο και τους κήπους. Η ξενάγηση μας θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη στα Θερινά Ανάκτορα των Αψβούργων, το περίφημο Σένμπρουν, όπου θα ξεναγηθούμε στα σαράντα κατάλληλα διαμορφωμένα δωμάτια και θα δούμε τους μοναδικούς κήπους των ανακτόρων. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα σας προτείνουμε να ακολουθήσετε μια πεζή ξενάγηση όπου θα εξερευνήσουμε κρυφές γωνιές του ιστορικού κέντρου διάρκειας περίπου μιαμιση ώρας. Θα δούμε την περίφημη Χριστουγεννιάτικη Αγορά στην πλατεία του Δημαρχείου. Το καφέ Λάντμαν, στέκι του πατέρα της ψυχανάλυσης Σίγκμουντ Φρόυντ, την πλατεία των Σκωτσέζων, το Freyung το περίφημο πασάζο που οδηγεί στο μοναδικό καφέ Τσεντράλ, στέκι της Αυστριακής διανόησης του 19ου Αιώνα, θα περάσουμε από το πανέμορφο σοκάκι της Νάγκλεργκάσσε και θα καταλήξουμε στο Γκράμπεν και την Κολμαρκτ εκεί όπου βρίσκεται ένα από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης το θρυλικό Demmel. Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα: Βιέννη (ξενάγηση πόλης) Πύργος Δούναβη – Πάρκο Πράτερ – Μοντέρνα Πόλη Ο.Η.Ε.

Πρόγευμα και το σημερινό πρωινό μας είναι αφιερωμένο σε μια ξενάγηση διάρκειας περίπου 3 ωρών όπου θα θαυμάσουμε τον κυρίως Δούναβη, που διασχίζει την πόλη της Βιέννης περιφερειακά, θα δούμε τη μοντέρνα πόλη του Ο.Η.Ε., θα περάσουμε από τον επιβλητικό πύργο του Δούναβη συνολικού ύψους 252 μέτρων, θα επισκεφθούμε την μεγαλύτερη παιχνιδούπολη της Ευρώπης, το Πράτερ με τον γιγαντιαίο τροχό και τέλος θα επισκεφθούμε το συγκρότημα δημοτικών κατοικιών του Αυστριακού ‘Γκαουντί’ του αιρετικού αρχιτέκτονα Χούντερτβάσερ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στη διάθεση των εκδρομέων. Το βράδυ προαιρετικά θα διασκεδάσουμε σε κρασοχώρι σε παραδοσιακή ταβέρνα ‘HEURIGE’ στα περίχωρα της Βιέννης.

3η ημέρα: Βιέννη – Ημερήσια εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ – Λίμνες Σάλτζγκαμεργκουτ (Mondsee, Wolfgangsee, Fuschl am See) (290 + 290 χλμ.)

Πρωινό και για όσους το επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στην προαιρετική εκδρομή για τη γενέτειρα του Αμαντέους Μοτσαρτ το μοναδικής ομορφιάς Σάλτσμπουργκ. Στη μοναδικής ομορφιάς διαδρομή θα θαυμάσουμε τις μοναδικές Αυστριακές Λίμνες Mondsee, Wolfgangsee, Fuschl am see και θα έχουμε ημίωρη στάση στο παραμυθένιο χωριουδάκι Ζάνκτ Γκίλγκεν γενέτειρα της μητέρας του Μότσαρτ. Έπειτα θα καταλήξουμε στο Σάλτσμπουργκ που από το 1986 συγκαταλέγεται στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στην ξενάγηση μας θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε μεταξύ άλλων τους κήπους του Ανακτόρου Μιραμπέλ, το σπίτι της γέννησης του Χέρμπερτ Φον Κάραγιαν, το σπίτι της γέννησης του διάσημου αστροφυσικού  Κρίστιαν Ντόπλερ, την κατοικία του Αμαντέους Μότσαρτ και το σπίτι της γέννησης του , το Δημαρχείο, την πλατεία της παλιάς αγοράς, το καφέ Τοματσέλι στέκι του Αμαντέους Μότσαρτ, την Εκκλησία του Πανεπιστημίου, το μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Πέτρου , τον περίφημο Καθεδρικό Ναό Ντόμ, το Κλόκενσπιλ την πιο χαρακτηριστική ατραξιόν της πόλης και το κάστρο Χόχενσαλτσμπουργκ με το περίφημο τελεφερικ. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Βιέννη.

4η ημέρα: Βιέννη – Ημερήσια εκδρομή στην πρωτεύουσα της Στυρίας το Γκράτς  (190 + 190 χλμ.)

Πρωινό και για όσους το επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στην προαιρετική εκδρομή στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Στυρίας, το Γκράτς. Μια από τις ομορφότερες πόλεις της Αυστρίας όπου το 2003 διετέλεσε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Την πόλη την διασχίζει ο ποταμός Μουρ και στην αριστερή όχθη βρίσκεται η παλιά πόλη του Γκράτς διαθέτοντας το πιο χαρακτηριστικό Αναγεννησιακό ιστορικό κέντρο της Κεντρικής Ευρώπης, το οποίο συγκαταλέγεται στην λίστα της UNESCO με τα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς  καθώς διατηρεί αναλοίωτη την αρχιτεκτονική των κτιρίων του, από τον 16ο-17ο Αιώνα.  Στην ξενάγηση μας μεταξύ άλλων θα δούμε την κρατική Όπερα, το Μαυσωλείο του Αυτοκράτορα Φερδινάρδου Β’ , το Λάντχαους με τις Αναγεννησιακές αυλές, την Χάουπτπλατς, το ζωγραφισμένο σπίτι της οδού Χέρενγκάσσε, το σπίτι Λουέγκ με τα μαρμαροκονίαματα στον πεζόδρομο της Sporgasse, το Δημαρχείο, το μουσικό παιχνίδι με τις καμπάνες στην πλατεία Κλόκενσπιλ, τον Καθεδρικό Ναό, το φουτουριστικό οικοδόμημα από γυαλί και ατσάλι στο νησί του ποταμού Μούρ, το Πύργο του Ρολογιού (1561) σύμβολο της πόλης σε ύψος 471 μέτρων από όπου θα απολαύσουμε την ανάβαση χρησιμοποιώντας το περίφημο τελεφερικ. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Βιέννη.

5η ημέρα : ΒΙΕΝΝΗ – ΜΕΛΚ – ΒΑΧΑΟΥ – ΚΡΕΜΣ – ΚΟΙΛΑΔΑ ΔΟΥΝΑΒΗ (120+120 χλμ.)

Πρωινό και προαιρετική εκδρομή στο Μελκ –Βαχάου –Κρεμς –Κοιλάδα του Δούναβη . Αναχώρηση το πρωί για το Μελκ , την κοιλάδα του Βαχάου και την πόλη Κρεμς. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την πιο όμορφη περιοχή του κρατιδίου της Κάτω Αυστρίας. Ξεκινάμε με επίσκεψη στο περίφημο μοναστηριακό συγκρότημα του Μελκ με τη χιλιόχρονη ιστορία, την ανεκτίμητη βιβλιοθήκη των Βενεδικτίνων μοναχών με τα σπάνια βιβλία και χειρόγραφα, καθώς και μια από τις πιο εντυπωσιακές μπαρόκ εκκλησίες της Κεντρικής Ευρώπης . Στη συνέχεια ακολουθώντας τη ροή του Δούναβη θα διασχίσουμε την ειδυλλιακή κοιλάδα του Βαχάου, το πιο στενό πέρασμα του ποταμού σε αυστριακό έδαφος. Περνώντας από γραφικά χωριά και καλοδιατηρημένους μεσαιωνικούς οικισμούς, από αμπελώνες και κάστρα θα καταλήξουμε στην πόλη Κρεμς, την αρχαιότερη της Κάτω Αυστρίας. Περίπατος στο κέντρο και τα μεσαιωνικά σοκάκια της πόλης. Επιστροφή στη Βιέννη.

6η ημέρα : ΒΙΕΝΝΗ – ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΟ ΔΑΣΟΣ –ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΜΑΓΙΕΡΛΙΝΓΚ –  ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ ΘΕΡΕΤΡΟ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗΣ ΜΠΑΝΤΕΝ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ  (80χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για την εκδρομής μας στο Βιεννέζικο Δάσος, Διαδοχικά θα επισκεφθούμε το Λίχτενσταινμπουργκ έναν από τους πιο καλοδιατηρημένους μεσαιωνικούς πύργους της Ευρώπης, ο οποίος αποτέλεσε τον προγονικό πύργο της οικογένειας που αργότερα ίδρυσε το γνωστο Πριγκηπάτο του Λίχτενσταιν. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το καθολικό Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού (Χαιλίγκενκροιτς), το πρώην κυνηγετικό περίπτερο του Μάγιερλινγκ, γνωστό για το δράμα που εκτυλίχθηκε τη μοιραία νύχτα της 29ης Ιανουαρίου 1889 όταν και βρέθηκε νεκρός ο διάδοχος του Αψβουργικού Θρόνου Ροδόλφος με την ερωμένη του Ελληνικής καταγωγής Μαρία Βετσέρα. Τέλος διαμέσου μιας πανέμορφης διαδρομής θα καταλήξουμε στο Μπάντεν πάλαι-ποτέ Αυτοκρατορικό θέρετρο, το οποίο ακόμη και σήμερα συγκαταλέγεται στις πιο διάσημες λουτροπόλεις της Κεντρικής Ευρώπης. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Βιέννης για την πτήση της επιστροφής μας.

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια. Διαμονή σε ξενοδοχεία της επιλογής σας (όπως αναφέρονται στον τιμοκατάλογο). Πρωινό καθημερινά . Μετακινήσεις με λεωφορείο πολυτελείας. Ξεναγήσεις-Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας. Φ.Π.Α. Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:

Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται. Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων. Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων. Check points (όπου απαιτείται και αναφέρεται στον τιμοκατάλογο). Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημειώσεις:

–   Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

–   Στην 4ημερη εκδρομή δεν πραγματοποιούνται η 4η & 5η  ημέρα του προγράμματος.

–   Στην 5ημερη εκδρομή δεν πραγματοποιείται η 5η ημέρα του προγράμματος.

–  Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση  να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

–  Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι κάθε ταξιδιώτης είναι υπεύθυνος για τα ταξιδιωτικά έγγραφα του. Tαξιδεύετε με ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες η με εν ισχύ διαβατήριο. Παιδιά κάτω των 12 ετών ταξιδεύουν στο εξωτερικό μόνο με διαβατήριο.

Δείτε και...

Αυστραλία Νέα Ζηλανδία Καλοκαίρι 2018

Αυστραλία Νέα Ζηλανδία 16 Ημέρες Αναχωρήσεις 18/5 | 14/6 | 14/7 | 4/8 | 20/10 …

Facebook