Αρχική / Αρχική / Slider Posts / 08ήμερη εκδρομή Βιέννη-Βουδαπέστη-Πράγα Αναχώρηση: 12/02/2018

08ήμερη εκδρομή Βιέννη-Βουδαπέστη-Πράγα Αναχώρηση: 12/02/2018

08ήμερη εκδρομή Βιέννη-Βουδαπέστη-Πράγα Αναχώρηση: 12/02/2018

1η Ημέρα: Θεσσαλονίκη – Βελιγράδι

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για τα σύνορα των Ευζώνων, με προορισμό το Βελιγράδι. Άφιξη  στη Σέρβικη πρωτεύουσα, και στην περιήγησή μας θα δούμε το φρούριο Καλεμεγκντάν, με τους πύργους, τις πολεμίστρες και τα οχυρώματα από την εποχή της Αναγέννησης. Στην συνέχεια, στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε πολλά και εντυπωσιακά κτίρια του 19ου αιώνα όπως το εθνικό μουσείο, ενώ κατά μήκος της λεωφόρου των Επαναστάσεων θα δούμε το Κοινοβούλιο, ένα κλασικό δείγμα βαλκανικής αρχιτεκτονικής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Βελιγράδι – Πράγα

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα Σέρβο-Ουγγρικά σύνορα. Είσοδος στην Ουγγαρία και κατευθυνόμαστε προς τα σύνορα με τη Σλοβακία, θα κάνουμε μια σύντομη στάση στην πρωτεύουσα Μπρατισλάβα για περιήγηση. Συνεχίζουμε βόρεια προς την Τσεχία. Άφιξη στην Πράγα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Πράγα

Μετά το πρωινό θα ξεναγηθούμε στη ΄΄Χρυσή Πόλη΄΄ που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Μολδάβα. Επίσκεψη στην Καστρούπολη, την ακρόπολη της Πράγας που απλώνεται πάνω στο βράχο της Μάλα Στράνα, το Γοτθικό καθεδρικό ναό του αγίου Βίτου με τα εντυπωσιακά βιτρό και το Μαυσωλείο των Βοήων Βασιλέων. Συνεχίζουμε περνώντας από την παλιά πόλη (Στάρε Μέστο). Θα περπατήσουμε από τη γραφική γοτθική Γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της ΄΄Βασιλικής οδού΄΄ ως την πλατεία της παλιάς πόλης με το δημαρχείο και το φημισμένο Αστρονομικό ρολόι. Ελεύθερος χρόνος για αγορές και βόλτα στα καλντερίμια της παλιάς πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Πράγα – Κάρλοβυ Βάρυ – Πράγα

Στη σημερινή μας εκδρομή θα επισκεφτούμε την πασίγνωστη λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ, κτισμένη κατά μήκος του ποταμού Τέμπλα. Το Κάρλοβυ Βάρυ καθιερώθηκε σαν θέρετρο της Ευρωπαϊκής αριστοκρατίας του 18ου και 19ου αιώνα από τον βασιλεία Κάρολο τον 4ο. Σήμερα είναι από τα γνωστότερα κέντρα υγείας και ανανέωσης στην Κεντρική Ευρώπη. Επιστροφή το απόγευμα στη Πράγα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Πράγα – Βιέννη

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τη Βιέννη. Άφιξη στην πρωτεύουσα του βαλς και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας στην διεθνούς φήμης πόλη. Ξεκινάμε τη διαδρομή μας από την κυκλική λεωφόρο (Ρινγκ) πάνω στην οποία βρίσκονται τα σημαντικότερα κτήρια της Βιέννης όπως η Όπερα, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, τα χειμερινά ανάκτορα Χόφμπουργκ κ.α. Γεύμα και χρόνος ελεύθερος, για περίπατο και ψώνια στον πεζόδρομο Κέρτνερ Στράσσε που καταλήγει στον περίφημο ναό του Αγίου Στεφάνου, σήμα κατατεθέν της πόλης. Μην παραλείψετε να πιείτε ένα φλιτζάνι βιεννέζικη σοκολάτα και να δοκιμάσετε την τούρτα Ζάχερ. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Προαιρετικά μπορούμε να δειπνήσουμε στα κρασοχώρια του Γκρίντσιγκ.

6η Ημέρα: Βιέννη

Μετά το πρωινό η ξενάγηση μας στην πόλη της Βιέννης συνεχίζεται με επίσκεψη των θερινών ανακτόρων Σένμπρουν, εκεί θα περιηγηθούμε σε περίπου 22 δωμάτια. Μετά από αυτό σειρά έχει το παλάτι Μπελβεντέρε απ’ όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τη θέα προς την Βιέννη. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για τα τελευταία ψώνια και βόλτα στην πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Βραδινό ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

7η Ημέρα: Βιέννη – Βουδαπέστη – Νόβισαντ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας τη  Βουδαπέστη. Στη ξενάγηση μας στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας θα δούμε την πλατεία των Ηρώων, με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, τον καθεδρικό ναό το Αγίου Στεφάνου και στη λεωφόρο της Δημοκρατίας θα θαυμάσουμε τα καλοδιατηρημένα κτίρια. Συνεχίζοντας θα δούμε τον ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο και θα περάσουμε στη Βούδα από την Γέφυρα των Λεόντων. Στο λόφο των Ψαράδων θα δούμε τα κάστρα και την εκκλησία του Ματίας, στην οποία γίνονταν οι στέψεις των βασιλέων. Στο λόφο του Γκέλερτ, απ’ όπου θα έχουμε μια πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης, θα δούμε το άγαλμα της ελευθερίας και το κάστρο, την Τσιταντέλλα. Αναχωρούμε για το Νόβισαντ. Άφιξη το βράδυ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η Ημέρα: Νόβισαντ – Θεσσαλονίκη 

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το ταξίδι της επιστροφής. Άφιξη στα σύνορα και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και φαγητό, φθάνουμε στην Θεσσαλονίκη.

Τιμή συμμετοχής:  350 €.

Διαφορά μονόκλινου δωματίου:  115€.

Περιλαμβάνονται:
* Οι μεταφορές με λεωφορείο νέας τεχνολογίας σύμφωνα με το πρόγραμμα.
* Εννέα (9) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 αστέρων σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια.
* Πρωινό (9) και ένα δείπνο καθημερινά (5) εκτός των διανυκτερεύσεων στην Ελλάδα και στη Βιέννη.
* Αρχηγός διπλωματούχος ξεναγός καθ΄όλη τη διάρκεια της εκδρομής μας.
* Διόδια αυτοκινητοδρόμων, διόδια εισόδου πόλεων (Check point).
* Φ.Π.Α απόδειξης

Δεν Περιλαμβάνονται:

■  Είσοδοι σε μουσεία ή αρχαιολογικούς χώρους.

■  Ποτά στα δείπνα, επιπλέον φαγητά και συμμετοχή σε προαιρετικές διασκεδάσεις – δραστηριότητες.

■  Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία και είναι πληρωτέοι απευθείας.

Δείτε και...

Αργεντινή- Καταράκτες Ιγκουασού- Βραζιλία- Παραγουάη

Αργεντινή- Καταράκτες Ιγκουασού- Βραζιλία- Παραγουάη  12 Ημέρες Αναχωρήσεις 25/5 | 18/6 | 20/7 | 10/8 | 7/9 Ημέρα …

Facebook